MŠMT: Národní konvent o vzdělávání propojí odborníky a veřejnost

20.06.2023 11:17 | Tisková zpráva

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek se rozhodl zřídit Národní konvent o vzdělávání, který umožní nejen odborníkům, ale také veřejnosti podílet se na podobě změn české vzdělávací politiky.

MŠMT: Národní konvent o vzdělávání propojí odborníky a veřejnost
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

První jednání se uskuteční v pátek 23. června 2023 v jednacím sále Senátu Parlamentu České republiky na programu jsou témata, související s prostupností a kapacitami vzdělávacího systému, ale i profesním vzděláváním a vstupy na trh práce.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

„Je jisté, že změny, které český vzdělávací systém potřebuje, přesahují funkční období současné vlády. S cílem hledat řešení pro dlouhodobější horizont proto bude v Konventu zastoupení odborníci napříč názorovým i politickým spektrem,“ říká Mikuláš Bek.

Jednání Konventu bude řídit tříčlenné předsednictvo, složené z místopředsedy Senátu PČR Jiřího Drahoše, s jehož záštitou Konvent také vznikl, senátora Jiřího Růžičky a ministra školství Mikuláše Beka. Členy Konventu pak jmenuje ministr školství, a to z řad významných institucí (školské asociace, zaměstnavatelé apod.), ale také individuálních osobností, které se školství dlouhodobě věnují.

Konvent se bude scházet každý měsíc v prostorách sídla Senátu Parlamentu ČR ve Valdštejnském paláci a jeho jednání bude přenášeno online. Veřejnost tedy bude mít možnost jednání sledovat a také podávat komentáře a podněty prostřednictvím formuláře na webových stránkách Konventu (ZDE), kde jsou k dispozici i informace k programu jednání, odkaz ke sledování jednání online a další podklady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…