MŠMT: Národní konvent o vzdělávání propojí odborníky a veřejnost

20.06.2023 11:17 | Tisková zpráva

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek se rozhodl zřídit Národní konvent o vzdělávání, který umožní nejen odborníkům, ale také veřejnosti podílet se na podobě změn české vzdělávací politiky.

MŠMT: Národní konvent o vzdělávání propojí odborníky a veřejnost
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

První jednání se uskuteční v pátek 23. června 2023 v jednacím sále Senátu Parlamentu České republiky na programu jsou témata, související s prostupností a kapacitami vzdělávacího systému, ale i profesním vzděláváním a vstupy na trh práce.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21925 lidí

„Je jisté, že změny, které český vzdělávací systém potřebuje, přesahují funkční období současné vlády. S cílem hledat řešení pro dlouhodobější horizont proto bude v Konventu zastoupení odborníci napříč názorovým i politickým spektrem,“ říká Mikuláš Bek.

Jednání Konventu bude řídit tříčlenné předsednictvo, složené z místopředsedy Senátu PČR Jiřího Drahoše, s jehož záštitou Konvent také vznikl, senátora Jiřího Růžičky a ministra školství Mikuláše Beka. Členy Konventu pak jmenuje ministr školství, a to z řad významných institucí (školské asociace, zaměstnavatelé apod.), ale také individuálních osobností, které se školství dlouhodobě věnují.

Konvent se bude scházet každý měsíc v prostorách sídla Senátu Parlamentu ČR ve Valdštejnském paláci a jeho jednání bude přenášeno online. Veřejnost tedy bude mít možnost jednání sledovat a také podávat komentáře a podněty prostřednictvím formuláře na webových stránkách Konventu (ZDE), kde jsou k dispozici i informace k programu jednání, odkaz ke sledování jednání online a další podklady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…