MŠMT: Novela zákona umožní studentům dokončit studia bez přestupu

18.08.2018 11:17

Dne 16. srpna 2018 byl ve Sbírce zákonů vyhlášen zákon, který s účinností od 31. srpna 2018 prodlužuje platnost akreditace studijních programů.

MŠMT: Novela zákona umožní studentům dokončit studia bez přestupu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Novela umožní v první řadě bezproblémové dostudování studentů, kteří jsou již v současné době ve studijních programech zapsáni. Možnost dostudování v dosavadních studijních programech je novelou prodloužena do konce roku 2024.

Datum 31. prosince 2024 bylo stanoveno proto, že na základě dřívějších rozhodnutí o akreditaci studijních programů je přibližně 160 dosavadních studijních programů akreditováno až do 31. prosince 2024, tak tedy bude sjednocena doba akreditace studijních programů akreditovaných před účinností novely zákona.

Návrh zákona neprodlužuje lhůtu pro přijímání nových uchazečů, ti budou po uplynutí v současné době platných lhůt přijímáni výhradně do nově akreditovaných studijních programů. Zákon rovněž zajistí plynulý přechod mezi dosavadními a novými studijními programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…