Ministerstvo obrany upozorňuje na přesun příslušníků ozbrojených sil USA přes území České republiky

21.03.2017 7:32

Ve dnech 25. a 26. března 2017 se v rámci koaličních opatření alianční Posílené předsunuté přítomnosti (EFP - Enhanced Forward Presence) uskuteční přesun příslušníků U. S. Army přes území České republiky. Součástí přesunu bude i několik příslušníků ozbrojených sil Velké Británie.

Ministerstvo obrany upozorňuje na přesun příslušníků ozbrojených sil USA přes území České republiky
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Jednotka v celkovém počtu 125 vozidel a téměř 550 osob se bude na území České republiky přesunovat po trase Rozvadov - Stará Boleslav - Náchod. Při přesunu budou v maximální míře využity dálnice a rychlostní komunikace.

Vzhledem k celkovému počtu osob a vojenské techniky bude kolona s ohledem na bezpečnost a plynulost provozu rozdělena do 7 proudů. Plánovaný časový rozestup mezi jednotlivými proudy je stanoven na 30 až 60 minut.

Přesuny po území České republiky budou doprovázeny a zabezpečeny příslušníky Vojenské policie v součinnosti s Policií České republiky. K realizaci přesunu byla navázána potřebná součinnost i se zástupci dotčených samospráv, které byly předem informovány. 

Přenocování jednotky je plánováno v areálu Jaselských kasáren v posádce Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Celková doba přesunu na území ČR nepřekročí 48 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…