Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: České vysoké školy na veletrhu v Liverpoolu

14.10.2016 13:03

Již 28. ročník mezinárodního veletrhu a konference Evropské asociace mezinárodního vzdělávání (EAIE) se uskutečnil v září v Liverpoolu. Sedmnáct českých vysokých škol se prezentovalo na společném stánku v rámci iniciativy Study in the Czech Republic, řízené Domem zahraniční spolupráce za účelem propagace českého vysokého školství v zahraničí.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: České vysoké školy na veletrhu v Liverpoolu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Veletrh nabídl možnost setkání se zástupci univerzit z celého světa, které položily základ pro budoucí spolupráci se zahraničními institucemi a v mnoha případech přinesly i okamžité výsledky. Zástupci ČVUT v Praze například mimo jiné jednali o budoucí spolupráci s University of Technology Sydney či BeijingInsituteof Technology, diskutovali uzavření dohod o studijních programech typu „double degree“ s ÉTS Montréal a dohodli podmínky spolupráce a Memorandum ofUnderstanding s University of Vermont. Mendelova univerzita v Brně projednala možnost spolupráce s univerzitami ve Spojených státech i prohloubení spolupráce se stávajícími partnery. Dohodnuta byla užší spolupráce se strategickým partnerem HAMK ve Finsku, jejíž součástí bude návštěva skupiny finských studentů. Ve stejném duchu se vyjadřuje Mgr. Eva Fichtnerová z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích: „Přivezly jsme návrhy na několik Memorand ofUnderstanding, nabídky spolupráce v oblasti double/joint programů, propagační materiály pro naše fakulty. Získali jsme mnoho dobrých kontaktů, s nimiž dále pracujeme.“

Většina zástupců českých škol byla s průběhem veletrhu spokojena. Jak poznamenala PhDr. Lucie Koutková, Ph.D. z Technické univerzity v Liberci: „Účast na EAIE nám umožňuje vést jednání s větším počtem partnerů na jednom místě, což šetří čas i peníze. Důležitou roli pro nás hrají také networking a možnost inspirovat se aktuálními trendy a dobrou praxí.“  Účastníci EAIE měli možnost v rámci programu konference využít prohlídku místních univerzit či navštívit velké množství seminářů na aktuální témata, týkající se například využití absolventských programů v propagaci studia v zahraničí či integrace uprchlíků ve vysokoškolském vzdělávání. Na veletrhu se pak vedle univerzit představila také řada agentur a společností nabízejících služby týkající se vzdělávání a recruitmentu studentů.

Příští ročník EAIE se uskuteční v září roku 2017 ve španělské Seville. Příležitost setkat se s kolegy a partnery z vysokých škol ovšem budou mít čeští zástupci vysokých škol již na přelomu května a června příštího roku. Tehdy se v Los Angeles bude konat 69. ročník konference a veletrhu NAFSA, jehož se vysoké školy spolu s Domem zahraniční spolupráce také každoročně účastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

7:44 ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

ČEZ představuje investiční plán pro Ústecký kraj. Do transformace a rozvoje energetiky v kraji dá do…