Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kolaja na Future Forces Forum debatoval o ochraně obyvatel

23.10.2016 17:44

Náměstek ministra zahraničních věcí Václav Kolaja vystoupil 19. října 2016 na zahájení mezinárodního fóra Future Forces Forum 2016.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Kolaja na Future Forces Forum debatoval o ochraně obyvatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstek Kolaja ve svém vystoupení hovořil na téma ochrany před zbraněmi hromadného ničení, kybernetické bezpečnosti, moderních lékařských prostředků, logistiky a ochrany obyvatel. Všechny tyto oblasti jsou důležité z pohledu bezpečnostních a obranných zájmů ČR, protože reagují na měnící se mezinárodní bezpečnostní prostředí. To je charakterizováno jak tradičními vojenskými hrozbami, tak i nejednoznačnými způsoby tzv. hybridního válčení.

Náměstek Kolaja v této souvislosti dále připomněl, že podpora zodpovědných a transparentních vývozů produktů českého obranného a bezpečnostního průmyslu představuje důležitou součást ekonomické diplomacie MZV.

Future Forces Forum se konalo pod záštitou ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka. Existence fóra sahá do 80. let minulého století. Od roku 2008 se pravidelně koná v Praze, kde formou kongresu a série konferencí, výstav a workshopů umožňuje setkávání hlavních mezinárodních aktérů bezpečnostně-obranné a výzkumné komunity.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…