Ministr Zaorálek se setkal s vedoucími zastupitelských úřadů Ligy arabských států

11.03.2017 14:20

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se 7. března 2017 setkal v Černínském paláci při pracovním obědě s vedoucími rezidentních zastupitelských úřadů Ligy arabských států. Diskuse se týkala aktuálních regionálních a globálních zahraničně-politických otázek a angažmá ČR.

Ministr Zaorálek se setkal s vedoucími zastupitelských úřadů Ligy arabských států
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Mezi hlavními tématy jednání byla současná situace v oblasti Blízkého východu a severní Afriky, boj proti globálnímu terorismu v rámci světového společenství a v EU a aktivní příspěvek ČR k tomuto úsilí, včetně spolupráce v rámci V4.

Zvláštní pozornost diplomaté věnovali bilaterálním vztahům ČR s jednotlivými arabskými státy a spolupráci s Pražskou skupinou Organizace islámské spolupráce. Hovořili také o přípravě druhého ročníku konference o mezikulturním dialogu, která se uskuteční na podzim na Ministerstvu zahraničních věcí ČR.

Ministr Zaorálek dále přiblížil aktuální zapojení NATO do boje proti terorismu a perspektivu vývoje v EU a její politiky vůči Blízkému východu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…