Ministr kultury Antonín Staněk jmenoval náměstkem Jiřího Vzientka

10.08.2018 21:01

Agendu využití kultury a kulturního dědictví v cestovním ruchu a při formování obrazu naší společnosti v zahraničí bude na ministerstvu kultury zajišťovat náměstek Jiří Vzientek, kterého ministr Antonín Staněk jmenoval dnes. ?

Ministr kultury Antonín Staněk jmenoval náměstkem Jiřího Vzientka
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

„Již při svém nástupu do ministerského úřadu jsem zmínil, za jak důležitou považuji propagaci České republiky v zahraničí právě prostřednictvím kultury. Jiří Vzientek má v oblasti zahraničních vztahů a managementu cestovního ruchu dlouholeté zkušenosti, které při naplňování agendy bezezbytku využije,“ řekl ministr kultury Antonín Staněk.

Jiří Vzientek vystudoval Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu v Ostravě, pracoval mj. jako náměstek hejtmana pro řízení oblasti územního plánování a cestovního ruchu, jako krajský koordinátor cestovního ruchu nebo jako poradce pro zahraniční prezentaci Ministerstva zahraničních věcí ČR.

„Souhlasím s panem ministrem, že propagace České republiky v zahraničí prostřednictvím kultury je velmi důležitá. Právě díky kulturnímu dědictví po našich předcích je Česká republika atraktivní destinací pro návštěvníky a cestovní ruch významnou částí naší ekonomiky. Díky kultuře je do jisté míry snazší danou zemi s jejími specifiky představit a ukázat tak, že naše kulturní tradice a památky stojí za bližší poznání.“, řekl náměstek Jiří Vzientek.

Kromě této agendy budou v kompetenci náměstka činnosti stanovené zákonem o státní službě, tedy zastupování ministra kultury ve vládě a ve výborech a komisích Poslanecké sněmovny a Senátu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…