Moravskoslezský kraj: Obyvatelé Nového domova Karviná budou žít v lepších podmínkách

25.08.2019 10:57

Moravskoslezský kraj pokračuje v humanizaci pobytových sociálních služeb. Další příspěvkovou organizací, která se dočká rekonstrukce, je Nový domov Karviná.

Moravskoslezský kraj: Obyvatelé Nového domova Karviná budou žít v lepších podmínkách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Díky 65milionové investici se zvýší kapacita domova i pohodlí jeho uživatelů a zaměstnanců. Stavbu a symbolický klíč ve středu 14. srpna 2019 převzal zhotovitel, hotovo by mělo být v září 2020.

„Lidé, kteří v domově žijí, jsou zcela odkázáni na pomoc ostatních. Je nutné zajistit, aby žili v příjemných a důstojných podmínkách. Kromě rekonstrukce ubytovací části bude vybudována i přístavba, takže přibude 25 lůžek v pohodlných jedno a dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zázemím. Kvalitu péče zvýší i nový evakuační lůžkový výtah,“ vyjmenoval náměstek hejtmana kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a doplnil, že úprav se dočkají i venkovní plochy areálu domova.

Během rekonstrukce budou obyvatelé rekonstruované části domova dočasně bydlet v bytových domech, které poskytne město Karviná a které se nacházejí přímo naproti domova. „Budeme se snažit udělat vše pro to, aby určitá míra nepohodlí v náhradních prostorách byla našim uživatelům vynahrazena. Nová podoba domova pro ně bude určitě patřičným zadostiučiněním“, řekla ředitelka domova Eva Cholewová.

Náklady na rekonstrukci části domova i přístavbu se předpokládají na 65 milionů korun. „Moravskoslezský kraj na tuto velkou investici ze svého rozpočtu přispěje 45 milionů korun, zbytek doplatí stát. Zhotovitelem stavby, která má být dokončena v září příštího roku, je společnost Beskydská stavební. Rekonstrukce zvýší komfort domova, ale také zhodnotí majetek Moravskoslezského kraje,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…