Moravskoslezský kraj: Příjezdová cesta na Praděd se bude rekonstruovat

20.05.2022 11:28 | Tisková zpráva

Silnice, kterou využívají výletníci směřující na Praděd, potřebuje opravit. Po důkladných přípravách a jednáních s úřady a obcemi může rekonstrukce začít.

Moravskoslezský kraj: Příjezdová cesta na Praděd se bude rekonstruovat
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Důležitým partnerem při plánování rekonstrukce byli i podnikatelé, kteří výletníkům nabízejí služby na Pradědu a u Ovčárny. Práce na silnici začnou podle klimatických podmínek v příštím týdnu (21. kalendářní týden), podle smlouvy by měly skončit letos v říjnu. V tomto období bude mezi Hvězdou a Ovčárnou silnici možné využívat jen omezeně.

„Opravu tohoto čtyřsetmetrového úseku plánoval kraj se Správou silnic skoro 15 let. Na této komunikaci je několik míst, které jsou doslova v havarijním stavu. Hrozily zde sesuvy, které by mohl ohrozit bezpečnost výletníků, způsobit dopravní nehodu nebo výrazně zkomplikovat provoz. Rekonstrukci se zkrátka nelze vyhnout. Opravy jsou zde navíc možné jen v letním období, silnice je ve vyšší poloze horské oblasti a případné sněžení by znemožnilo nebo velmi zpomalilo práce,“ vysvětlil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a dodal, že největší část prací bude na opěrných zdech, které silnici drží v bezpečně v terénu a jsou důležité pro její stabilitu.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…