Na veletrhu Památky 2014 se představil Ústecký kraj

28.10.2014 22:38

Ústecký kraj se prezentoval na specializovaném veletrhu PAMÁTKY 2014 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze - Holešovicích. Slavnostního zahájení se zúčastnila i paní Jitka Sachetová, radní Ústeckého kraje pro oblast kultury a památkové péče.

Na veletrhu Památky 2014 se představil Ústecký kraj
Foto: spravnimapa.topograf.cz
Popisek: Ústecký kraj

Na stánku Ústeckého kraje se promítaly fotografie historických objektů před opravou a po její realizaci. V mnoha případech se jednalo o objekty, jejichž obnova byla realizována prostřednictvím krajského dotačního Programu na záchranu a obnovu kulturních památek a Programu na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející krajinu Ústeckého kraje.

Návštěvníci si mohli odnést celou řadu zajímavých propagačních materiálů, ale i metodickou pomoc od odborných pracovníků oddělení památkové péče v případě, že vlastní památku na území našeho kraje. Rady směřovaly především na možnosti čerpání dotací a způsoby rekonstrukce památkových objektů. Letos byl krajský stánek obohacen také zajímavou prezentací občanského sdružení Hrady Českého středohoří a spoty leteckých záběrů celé řady hradů a zámků nacházejících se na území severozápadních Čech.

Kraj se rovněž podílel na prezentaci obecně prospěšné společnosti Montanregion Krušné hory – Erzgebirge, jejíž stánek představoval nominaci vybraných hornických památek v Krušných horách na Seznam světového dědictví UNESCO.

Ústecký kraj je region se zajímavou minulostí a množstvím kulturních památek, které představují obrovský potenciál pro rozvoj cestovního ruchu. Účast na veletrhu je tak jednou z možností, jak toto bohatství představit široké veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…