Nadace ČEZ: Novou pec do terapetické dílny koupili energetici hendikepovaným

24.07.2022 8:49 | Komerční článek

Svatební koláčky, Honzovy buchty, makronky nebo raw a veganské sladkosti teď pečou lidé se zdravotním znevýhodněním v nové pobočce sociálně terapeutické dílny neziskové organizace JINAK v Ostravě na křižovatce ulic 28. října a Výstavní, kde je v prodejně sociálního podniku 1. Jinačí rovnou prodávají. Peníze na profesionální pec získali od Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Novou pec do terapetické dílny koupili energetici hendikepovaným
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Díky příspěvku 200 000 Kč od Nadace ČEZ si mohli dovolit pořídit kvalitní pekařskou pec DeliMaster 5 s unikátními vlastnostmi, které umožňují, aby ji mohli ovládat i lidé se zdravotním znevýhodněním.

„V peci pečou klienti naší ostravské sociálně terapeutické dílny. Naše služba je podporuje v posilování a rozvíjení jejich pracovních dovedností, jako dochvilnost, vytrvalost u práce, spolupráce s ostatními. V pekárně mají možnost si vyzkoušet přípravu těsta i samotné pečení v peci, potkávají zaměstnance sociálního podniku, a to všechno jim může pomoci získat placené zaměstnání,“ vysvětlila ředitelka společnosti JINAK Martina Chlápková.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9639 lidí

První z nich, kteří ztratili ostych a získali potřebné zkušenosti, už se zapojují do provozu pekárny v rámci sociálního podniku 1. Jinačí. „To je velká výhoda, že klienty podporujeme v reálných podmínkách, na konkrétním pracovišti. To je výrazně posouvá kupředu a zmírňuje to jejich obavy z toho, jak zvládnou fungovat v placeném zaměstnání,“ dodala Martina Chlápková.

JINAK, z.ú. je nezisková organizace, která svou činností usiluje o podporu lidí se zdravotním znevýhodněním. Věnuje se například poskytování sociálních služeb a poskytuje podporované bydlení po celém Moravskoslezském kraj. V Osoblaze a v Ostravě zajišťuje činnost sociálně terapeutických dílen, na zámku v Raduni a od letošního roku také na zámku v Hošťálkovech provozuje od jara do podzimu kavárny JINAKafe.

Nadace ČEZ podporuje začleňování hendikepovaných do pracovního procesu dlouhodobě. V ostravském Domě energetiky pořádá vánoční a velikonoční trhy chráněných dílen a finančně podporuje mnoho projektů v této oblasti, například unikátní pojízdnou kavárnu Mental Café.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

19:02 Jihočeský kraj: Systém autobusových spojů umožňujících přepravu jízdních kol

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeským koordinátorem dopravy (JIKORD) a smluvními dopravci opět p…