Nadace ČEZ: Novým vozem za dětmi s handicapem

30.07.2023 16:44 | Tisková zpráva

Díky Nadaci ČEZ, která pomohla dofinancovat nákup nového automobilu, budou moci pracovníci Střediska rané péče v Pardubicích o.p.s. vyjíždět do terénu k handicapovaným dětem. Sportovci pomocí aplikace EPP Pomáhej pohybem vysportovali body, které Nadace ČEZ proměnila v peněžní částku 100 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Novým vozem za dětmi s handicapem
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

S novým vozem se zlepší dostupnost péče v terénu na území celého Pardubického kraje. Automobil značně zefektivní a usnadní poradkyním rané péče přímou práci s dětmi s handicapem v přirozeném rodinném prostředí v potřebných intervalech. Poradkyně rané péče vyjíždějí do rodin za handicapovanými dětmi, kde poskytují odborné konzultace a jsou pro rodiny velkou oporou. Rodinám půjčují různé stimulační, didaktické a kompenzační pomůcky potřebné k vývoji a rozvoji dětí.  Od roku 2003, kdy služba vznikla, Středisko rané péče pomohlo a podpořilo více než 650 rodin.

K zajištění služby pro náročnou práci v terénu jsou potřeba bezporuchové a spolehlivé služební vozy. Nejstarší služební vůz Škoda Fabia z roku 2011 je zastaralý a vyžaduje zvýšené náklady na opravy a provoz. Cílem celého projektu je jeho výměna za nový, který nebude omezovat dostupnost terénní služby. Bez prostojů v opravně mohou pracovnice zajistit více odborných konzultací v terénu na podporu vývoje dětí s handicapem. Nový vůz usnadní poradkyním rané péče cestu za klientem do terénu i do nejvzdálenějších míst Pardubického kraje, někdy i 100 kilometrů.

„Je nám potěšením oznámit, že náš projekt Novým vozem za dětmi s handicapem velmi rychle nasbíral potřebné body v aplikaci EPP a od Nadace ČEZ jsme tak získali finanční částku 100 000 Kč. Ta bude použita na spolufinancování nového služebního vozu značky Škoda Scala k zajištění terénní služby rané péče. Podpory Nadace ČEZ i sportovců si nesmírně vážíme. Děkujeme všem, kteří se do projektu zapojili.“ říká za celý tým pracovníků ředitelka Blanka Brandová.

Středisko rané péče v Pardubicích o.p.s. realizuje od roku 2003 službu raná péče pro rodiny s dětmi ve věku 0-7 let s ohroženým vývojem (např. předčasně narozeným) nebo se zdravotním postižením (dětskou mozkovou obrnou, mentálním postižením, poruchami autistického spektra...) z celého Pardubického kraje. Středisko nabízí v rámci realizace služby raná péče odborné konzultace v rodinách, půjčování stimulačních, didaktických a kompenzačních pomůcek, sociální poradenství, psychologické konzultace, pomoc při výběru předškolního zařízení či školy atd. V roce 2022 podpořilo prostřednictvím realizace služby raná péče 171 dětí s handicapem, a také jejich rodiny. Středisko také realizuje aktivity, jejichž cílem je vzájemně seznámit rodiny dětí s handicapem, např. plavecké, lyžařské, vodácké, rybářské a rukodělné kurzy, setkání rodin ve Středisku, na lodi, dostizích apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…