Nadace ČEZ: Zaměstnanci získali přes půl milionu pro organizace, kde pomáhají

16.07.2020 13:23

Zaměstnanci Skupiny ČEZ z Moravskoslezského kraje získali 587 tisíc korun pro 20 neziskových organizaci, ve kterých pomáhají jako dobrovolníci.

Nadace ČEZ: Zaměstnanci získali přes půl milionu pro organizace, kde pomáhají
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V rámci takzvaných zaměstnaneckých grantů podpoří Nadace ČEZ například rozšíření pojízdné kavárny Mental Café o prodej kopečkové zmrzliny, obnovu skautské táborové základny, nákup osvětlení pro amatérské divadlo, opravu altánu v areálu TJ Sokol Rychvald, nákup nových lan a karabin pro malé horolezce z Karviné i nových dresů pro mladé ostravské basketbalistky.

„Mnoho našich zaměstnanců se věnuje ve volném čase smysluplným činnostem, čehož si velmi ceníme. Proto jim prostřednictvím projektu Zaměstnanecké granty dáváme možnost získat pro tyto aktivity finanční podporu,“ uvedla Michaela Chaloupková, členka představenstva Skupiny ČEZ. Firma podporuje své zaměstnance prostřednictvím speciálních grantů Nadace ČEZ už od roku 2013, letos rozdělila v rámci celé republiky přes 3 miliony korun. O podpořených projektech kolegů rozhodují svými hlasy sami zaměstnanci, letos se jich do hlasování zapojilo bezmála 7 tisíc.

Jeden z grantů získal i BK Start Ostrava na nákup nových míčů, sportovního vybavení i dresů pro malé basketbalistky. „Letošní sezona proběhla dost netradičně, ale naše holky takové drobnosti nemohou zastavit. Už se vrhly do letní přípravy, v srpnu plánujeme soustředění a od září začíná nová sezóna,“ vysvětlil Tomáš Martiník z ČEZ ESCO, který v klubu pomáhá například při organizaci soutěžních utkání, že grant bude využitý opravdu smysluplně.

tenisový kemp

Tenisový kemp

Další peníze pošle Nadace ČEZ do Rychvaldu, kde nadšenci obnovují v areálu místní sokolovny historický altán. „Naši předchůdci ho postavili už v roce 1932. V meziválečných a poválečných letech žil altán bohatým spolkovým životem, ale dnes už je zchátralý a stojí jen jako vzpomínka na doby dávno minulé. Našimi přáním a cílem je altán opravit, vzkřísit jeho zašlou slávu a obnovit tradici setkávání nejen při rekreačním sportování, ale využívat ho také jako místo relaxace nebo společné činnosti v krásném a zeleném prostředí sokolovny,“ vysvětlil člen TJ Sokol Rychvald Milan Musil, který pracuje jako technolog v Elektrárně Dětmarovice.

Grant pomůže i beskydskému Klubu českých turistů, který už několik let opravuje horskou chatu Prašivá. „Vždy se mi líbila malá a významná místa našich dějin s odkazy předků, zvláště když se nacházejí v horách. Zde se potkává historie, náboženství, kultura, architektura na dostupném a zajímavém místě pro všechny generace. Dnes tady můžete pozorovat rodiny s kočárky, pobíhající děti, nadšené cyklisty, trénující sportovce, seniory na procházce i třeba lidi na vozíku. Prašivou protínaly od dětství cesty mých výletů a mohl jsem přes 30 let pozorovat změny, takže teď mám velkou radost z boje o záchranu tohoto místa,“ řekl Vítězslav Vontroba z ČEZ Distribuce, který se na opravách chaty podílí jako dobrovolník.

O Zaměstnanecký grant do výše až 30.000 korun může Nadaci ČEZ požádat kterákoliv veřejně prospěšná organizace, ve které se aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ – ať už se ve svém volném čase nezištně věnují práci s dětmi, seniory, hendikepovanými, nebo aktivitám v zájmových, sportovních a dalších organizacích. Podmínkou je právě doporučení zapojených zaměstnanců.

Přehled organizací, podpořených zaměstnaneckými granty (výběr):

  • Mental Café Ostrava (Zmrzlina s příběhem)
  • Domov Magnolie, Ostrava-Vítkovice (vybavení kavárničky pro seniory)
  • KČT Beskydy (pokračování rekonstrukce horské chaty Prašivá)
  • TJ Sokol Ostrava-Proskovice (osvětlení pro ochotnický divadelní soubor)
  • Horolezecký oddíl Beskyd Karviná (obnova horolezeckého vybavení pro děti a mládež)
  • TJ Sokol Rychvald (oprava altánu v areálu sokolovny)
  • Junák – český skaut Frýdek-Místek (podpora letních táborů)
  • Slezské sdružení prevence kriminality Třinec (prevence násilí páchaného na dětech)
  • Divadelní společnost TRDLA Havířov (klauni z Balónkova jedou do nemocnic)
  • TJ Sokol Stará Bělá (dovybavení tenisového centra pro děti a mládež)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…