Nadace České spořitelny po 11 letech mění strategii

03.02.2013 12:54

Za dobu svého působení nadace věnovala 165 mil. Kč.

Nadace České spořitelny po 11 letech mění strategii
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

V roce 2012 podpořila Nadace České spořitelny (Nadace ČS) celkem 25 projektů částkou přes 16,5 mil. Kč. Během jedenácti let působení věnovala na realizaci všech svých projektů celkem 165 mil. Kč. Nadace ČS se od počátku svého působení zaměřuje na pomoc v oblastech, od kterých se společnost často odvrací. Na tradičním setkání zástupců České spořitelny a její nadace s 11 dlouhodobými partnery představila novou strategii nadace Klára Gajdušková, předsedkyně správní rady Nadace ČS a ředitelka firemní komunikace České spořitelny: „V Nadaci České spořitelny navazujeme na bezmála 200 let dlouhou tradici spořitelen, které vždy pomáhaly společnosti, v níž působily a rostly. Od začátku našeho působení jsme aktivní v oblastech, do kterých se ostatním moc nechce. V této cestě rozhodně chceme pokračovat. V příštích letech se chceme ještě víc zasazovat o to, aby se lidé, kteří jsou vyloučení ze společnosti z důvodu věku, sociálního postavení nebo zdravotního stavu, mohli do ní zpět začlenit, pokud chtějí, a aby mohli žít plnohodnotný život.“ Nová strategie vstoupí v platnost začátkem roku 2014.

„Velmi oceňujeme, že Česká spořitelna se jako první banka nebála spojit své jméno s tématem drog. Spolupráce s Nadací České spořitelny pro nás znamená jednu z mála jistot, které máme. Víme, že kdybychom měli nějaký nečekaný problém, můžeme vždycky přijít do České spořitelny a opřít se o pomoc našeho dlouholetého partnera. Nadace České spořitelny i Drop In dělají spoustu užitečné práce, která všem ostatním šetří veliké peníze,“ řekl na setkání k jedenáctému výročí nadace Ivan Douda, zakladatel a vedoucí psycholog nadace Drop In.

„Naše, dvě desetiletí dlouhá, spolupráce s Českou spořitelnou a její nadací je založená na skutečně rovnocenném partnerství. My se staráme o seniory a udržet provoz našich služeb je rok od roku těžší. Peněz obecně ubývá, což je pro nás veliký problém. My však máme to štěstí, že můžeme počítat se spolehlivou a stabilní podporou Nadace České spořitelny,“ řekl Jan Lorman, ředitel občanského sdružení Život 90.   

Mezi dlouhodobé partnery Nadace ČS patří: Život 90, Nadační fond manželů Václava a Livie Klausových, Palata – Domov pro zrakově postižené, Charita Česká republika, Sananim, Drop In, Dialog Jessenius, chráněná dílna Eikón, Nadace Partnerství, Nadace VIA a Český svaz ochránců přírody. Do mnoha projektů Nadace ČS se aktivně zapojují zaměstnanci České spořitelny – někteří dobrovolně školí na bezplatných počítačových kurzech Senioři komunikují, jiní sdílí své odborné znalosti se zástupci partnerských neziskových organizací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …