Náměstkyně ministra zdravotnictví podpořila vznik kanceláře Ústavu pro zdravotní gramotnost

21.01.2018 15:58

Dobrou zprávu máme pro občany, kteří se chtějí více dozvědět o svém zdraví a předejít tak i závažnému onemocnění. Ústav pro zdravotní gramotnost ve spolupráci s Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně otevřel ve středu 17. ledna 2018 v Lékařském domě v Praze 2 novou poradenskou kancelář.

Náměstkyně ministra zdravotnictví podpořila vznik kanceláře Ústavu pro zdravotní gramotnost
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Poté, co jsme navázali vzájemně výhodnou spolupráci s pacientskými organizacemi, je to další krok, jak zvýšit u občanů povědomost o svém zdraví,“ řekla náměstkyně ministra zdravotnictví Alena Šteflová, která se středečního slavnostního otevření kanceláře a s tím spojené tiskové konference zúčastnila a podpořila tak tuto aktivitu.

Ředitel Ústavu pro zdravotní gramotnost Zdeněk Kučera na tiskové konferenci informoval, že zdravotní gramotnost v České republice bohužel zaostává za ostatními zeměmi Evropské unie. „Jsme hluboko pod evropským průměrem. Za námi už je jen Bulharsko. Zdravotní gramotnost u nás klesá s přibývajícím věkem občanů. Přitom má i negativní vliv na návštěvnost u lékařů. Čím méně mají lidé povědomí o svém zdraví, tím častěji navštěvují lékaře,“ konstatoval Zdeněk Kučera.

„Jsem ráda, že si ministerstvo zdravotnictví vzalo za své spolupráci s pacientskými organizacemi. Toto partnerství jde dobrým směrem a je jednou z cest, jak významně zlepšit zdravotní gramotnost našich spoluobčanů,“ zdůraznila náměstkyně ministra Alena Šteflová.

Ústav pro zdravotní gramotnost sídlí v Lékařském domě v Sokolské ulici 31, Praha 2 – Nové Město, kontaktní e-mail je: info@uzg.cz. Více informací najdete na: www.uzg.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…