„Vařit na Expu v Ósace je pro celou Asociaci kuchařů a cukrářů velká čest. Budeme připravovat jídla ve stylu Czech Specials s moderním švihem,“ říká Tomáš Popp, manažer Asociace kuchařů a cukrářů a Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR a představuje speciální menu: „Jako předkrm se bude podávat pohankový tatarák, křepelčí vajíčko a pohankový popcorn s pažitkovým olejem, jako hlavní chod kachní prso servírované s bylinkovou nádivkou s kaštany a kachními játry a smetanovou kedlubnou, kaštanovým pyré a jako desert klasické lívance se švestkovou omáčkou a švestkou flambovanou slivovicí.“
Menu Ósaka 2025 je inspirované původním československým menu, které se představilo na Expu v Ósace v roce 1970. „Československá restaurace Praha byla na Expu v roce 1970 hodnocena jako nejlepší. I tehdy se podávala kachna, my ji ale letos zabalíme do moderního hávu, vysvětluje Jiří Eichner, zakládající člen Staré gardy AKC, který je žijící legendou gastronomie.
Do Japonska vyráží každý měsíc členové juniorského i seniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů. Do Ósaky pojedou také členové Staré gardy kuchařů AKC ČR s podporou Marka Svobody, člena představenstva AKC. Světové výstavy se AKC účastní již podruhé. „Už na výstavě v Dubaji v roce 2021 uvařili skvělé menu členky a členové juniorského Národního týmu,“ dodává Tomáš Popp.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva