Sýry jsou pařeny ve vlastní šťávě a díky tomu si zachovávají šťavnatost a typickou sýrovou chuť. Do konečné podoby jsou korbáčiky a parenica motány ručně, takže každý jednotlivý kus je „originál“. Parenici lze zakoupit buď ryze přírodní a jemně nasolenou, nebo uzenou bukovým dřevem, stejně tak jako kolibu. Tu lze zakoupit i nerozkrájenou, v kilogramovém balení. Všechny uvedené sýry obsahují 25 procent bílkovin a 16 procent tuků.
Vysoký podíl bílkovin a tuků obsahuje již základní surovina – mléko, z níž se na farmě v Radonicích vyrábí veškerý sortiment. To pochází z druhého největšího stáda dojného plemene skotu Jersey v ČR, které je známo vysokým obsahem těchto klíčových ukazatelů kvality mléka. Zákazníci přitom vyšší obsah těchto látek v mléce a výrobcích z něj podle průzkumů, které si průběžně dělají autoři projektu „Mléko z farmy“ – Stanislav Němec a Jan Miler, stále více požadují. To byl také důvod k investici do založení stáda, jehož dojnice jsou schopné produkovat mléko o tučnosti kolem 4,5 procenta a více, a o obsahu bílkovin ve výši nejméně 3,3 procenta. Vzhledem k tomu, že tuk je nositelem chuti, mají díky kvalitní surovině zákazníci Radonické mlékárny k dispozici nejen maximálně čerstvé, ale také chuťově výrazné mlékárenské výrobky, o nichž lze s trochou nadsázky konstatovat, že jsou vyráběny z nejkvalitnějšího mléka na území ČR.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva