Nemocnice Písek vyplatila odměny a opět od ledna zvýší mzdy

12.12.2020 9:44

Stejně jako v předchozích letech navýší Nemocnice Písek, a. s., od ledna příštího roku mzdy všech svých zaměstnanců. Vedení nemocnice se na růstu mezd dohodlo 10. 12. 2020 s odborovými organizacemi.

Nemocnice Písek vyplatila odměny a opět od ledna zvýší mzdy
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

Všichni zaměstnanci písecké nemocnice dostanou přidáno o 10 procent v tarifu, což pro příští rok představuje nárůst 42 milionů korun. Další 2 miliony korun pro rok 2021 nemocnice vyčlenila na zvýšení hodinové sazby sloužícím lékařům. „Polepší si i praktické sestry, které chceme tímto krokem ještě více motivovat k práci u nás. O půl procenta tarifu se dále zvýší proměnlivá složka na průběžné motivační odměny špitálních primariátů, které měsíčně managementy oddělení rozdělí mezi podřízené,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Nemocnice v posledních pěti letech zvyšuje tarifní mzdy všech svých zaměstnanců vždy o 10 procent. Byla nemocnicí, která dodržela Memorandum o 10 % růstu a letos pokračuje. Zaměstnanci dostávají přidáno vždy už od ledna, což také není zcela běžné. Aby nemocnice mohla všem pracovníkům zvýšit mzdy hned od začátku nového roku, začíná s odbory jednat každoročně již v listopadu. U podpisu kolektivní smlouvy byla také místopředsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Mgr. Jana Hnyková a místopředseda Mgr. Lubomír Francl.

Zaměstnanci písecké nemocnice si mohli na odměnách přilepšit zejména letos ve vztahu k pandemii a jejich bojem s koronavirem. „Navýšení osobních mzdových nákladů zaměstnanců nemocnice v tomto roce představovalo 120 milionů korun. Třicet milionů bylo navýšení z kolektivní smlouvy předešlého roku, šestašedesát milionů byly odměny z dotace za práci v rámci jarní vlny epidemie Covid od ministerstva zdravotnictví a 24 milionů korun z vlastních zdrojů nemocnice vyplatila odměny zaměstnancům za Covid i další péči,“ řekla Ing. Dana Čagánková, členka představenstva Nemocnice Písek, a. s.

Vedení písecké nemocnice považuje finanční odměny za přirozené ocenění vysokého pracovního nasazení zdravotníků i dalšího personálu a cení si sociálního smíru uvnitř. „Medicínské řemeslo se věnuje tomu nejcennějšímu – lidskému zdraví. Proto považuji v péči o pacienty za klíčové, aby byli spokojeni právě ti, kteří se o zdraví starají. Znovu musím našim lidem poděkovat,“ uvedl Jiří Holan.

Písecká nemocnice má zhruba 950 zaměstnanců. Funguje v ní 18 primariátů a roční obrat společnosti se blíží miliardě korun. Od zvýšení mezd k lednu 2021 si vedení zdravotnického zařízení slibuje také větší motivaci pro zájemce o práci. „Výší mzdy chceme práci v nemocnici udělat ještě více atraktivní i pro praktické sestry, tedy absolventky středních zdravotních škol, které si navíc i při zaměstnání u nás mohou dodělat vysokou školu,“ doplnil Holan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…