Nové nízkonákladové fotografické tiskárny formátu A4 pro profesionální fotografy

11.11.2014 13:00

Společnost Epson oznámila, že na trh uvede nové fototiskárny L850 a L810. Jde o první modely formátu A4 se systémem 6 inkoustových nádržek a displejem LCD. Obě tiskárny jsou navrženy tak, aby přinášely velmi úsporný fototisk.

Nové nízkonákladové fotografické tiskárny formátu A4 pro profesionální fotografy
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Jsou určeny především profesionálním fotografům, fotolaboratořím, reklamním agenturám a vzdělávacím organizacím, které chtějí rychlý a dostupný tisk fotografií. Modely L850 a L810 vytisknou barevnou fotografii formátu 10 x 15 cm za pouhých 12 vteřin a vyznačují se rychlostí tisku 37 str. A4/min černobíle a 38 str. A4/min barevně1. 

Především profesionální fotografové ocení, že tiskárny L850 a L810 nevyžadují při tisku připojení k počítači. Model L850 navíc umožňuje kopírování a skenování přímo na paměťovou kartu. Obě tiskárny pak mohou pomocí technologie PictBridge tisknout jak z paměťových karet tak i přímo z fotoaparátů. Tiskárny mají navíc dotykový LCD panel s inteligentním ovládáním a úhlopříčkou 6,9 cm, který umožňuje nastavit všechny funkce skenování, kopírování a tisku.

David Šedina, National Sales Manager společnosti Epson Europe, dodává: „Chápeme, že profesionální fotografové potřebují spolehlivou tiskárnu formátu A4, která vytiskne fotografie téměř okamžitě. Tyto požadavky jsme ještě předčili a vytvořili dvě tiskárny, které nevyžadují ani počítač. A nezapomněli jsme na kvalitu: model L850 je vybaven technologií Micro Piezo a originálním inkoustem od společnosti Epson, které zajišťují jednoduchou údržbu a vynikající, stálou kvalitu barevného tisku fotografií i dokumentů ve formátu až A4.“

Obě tiskárny L850 a L810 využívají inovativní inkoustový tankový systém (ITS) od společnosti Epson a vztahuje se na ně záruka na dobu jednoho roku, nebo do vytištění 30 000 stran. Modely L850 a L810 jsou určeny pro situace, které vyžadují tisk velkého počtu fotografií a dokumentů s nejnižšími možnými náklady, a používají vysokokapacitní 70ml inkoustové nádržky v šesti barvách. Uživatelé tak mohou vytisknout až 1 800 fotografií formátu 15 x 10 cm2. Díky technologii rychlého doplňování inkoustu je doplňování snadné a nevzniká při něm žádný nepořádek. Obě tiskárny L850 a L810 umí také tisknout na disky CD/DVD.

Modely L850 a L810 budou na trhu k dispozici od prosince 2014.

Funkce
L850
L810
Tisk, skenování a kopírování

Tisk
Vestavěná nádržka na inkoust s ultravysokou kapacitou

Technologie Micro Piezo

Originální inkoust Epson

6,9cm barevný displej LCD a dotykový panel s inteligentním ovládáním

Tisk formátu A4 rychlostí až 37 str./min černobíle a 38 str./min barevně2

Rychlý tisk fotografií – fotografii 10 x 15 cm vytisknete zhruba za 12 sekund2

Tisk přímo z paměťových karet a fotoaparátů s technologií PictBridge

Součástí dodávky je šest 70ml lahviček s originálním inkoustem Epson (CMYKLcLm)

Splňuje podmínky programu ENERGY STAR.

Záruka: 1 rok nebo 30 000 stran

Bezproblémové nastavení a spolehlivý tisk

Přímý tisk na disky CD a DVD k tomu určené
 

 

O společnosti Epson

Společnost Epson je přední světový dodavatel inovativních řešení pro kanceláře, domácnosti, obchodní podniky i průmyslové provozy, jenž se snaží neustále překonávat očekávání svých zákazníků. Nabízí široký sortiment produktů od inkoustových tiskáren, tiskových systémů a projektorů 3LCD až po průmyslové roboty, chytré brýle a snímací systémy a využívá originální kompaktní, úsporné a vysoce přesné technologie.

Skupina Epson vedená japonskou společností Seiko Epson Corporation zaměstnává více než 73 000 lidí v 94 společnostech po celém světě a s hrdostí dlouhodobě přispívá k ochraně životního prostředí a rozvoji komunit, v nichž působí.
www.global.epson.com

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu představuje řídicí centrum skupiny Epson pro Evropu,
Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 700 osob a ve fiskálním roce 2013 zaznamenala obrat 1 517 milionů eur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Střechu s rakovinotvorným azbestem u nás mají tisíce rodinných domů

16:05 Ombudsman: Střechu s rakovinotvorným azbestem u nás mají tisíce rodinných domů

Kdysi oblíbený nehořlavý materiál se změnil ve strašáka majitelů tisícovek stárnoucích domů ze 70. a…