PMS se účastní kampaně zaměřené na pomoc dlužníkům a boj proti dluhům

11.08.2016 14:00

Aliance proti dluhům, mezi jejíž zakládající členy patří Probační a mediační služba, spustí příští týden informační a osvětovou kampaň. Ta upozorní na problematiku zadluženosti a pomůže dlužníkům s postupným a efektivním řešením jejich složité životní situace.

PMS se účastní kampaně zaměřené na pomoc dlužníkům a boj proti dluhům
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Kampaň bude sestávat z několika fází včetně distribuce informačních brožurek určených lidem, kteří si s dluhy nevědí rady. Součástí kampaně bude také spuštění nových, informativních webových stránek k problematice dluhů a v neposlední řadě také informační kampaň v tisku.

„Naším cílem je doručit lidem, které dluhy ohrožují, jasné informace o tom, jak konkrétně postupovat, aby jim zadluženost nezničila život. Dlužníkům, kteří se už s tíživou situací potýkají, chceme sdělit, že pomoc je možná, a jasně a bez použití složité právničiny popsat, jak a kde ji mají hledat,“ uvedla ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková.

PMS začne do svých 74 poboček po celé republice distribuovat informační brožury v půlce srpna. Brožury mají i elektronickou verzi, která bude ke stažení na vznikajících webových stránkách Aliance proti dluhům. Během podzimu se v deníku Blesk a regionálních mutacích Deníku objeví osvětové články na téma předcházení dluhům a řešení dluhové problematiky.

Osvětová a informační kampaň je realizována v rámci projektu „Rozvoj probačních a resocializačních programů – posílení prevence a ochrany společnosti před opakováním trestné činnosti“, který je finančně podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…