Pardubická nemocnice: Zrekonstruované ambulance nabízejí modernější prostředí

10.02.2018 10:06

Pacienti urologického oddělení Pardubické nemocnice budou za ambulantní péčí od pondělí 12. února znovu docházet na původní místo. Najdou ho však ve výrazně vylepšené podobě. Urologické ambulance na přelomu roku prošly stavebními úpravami, díky nimž na nemocné i personál čeká modernější a příjemnější prostředí.

Pardubická nemocnice: Zrekonstruované ambulance nabízejí modernější prostředí
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„Celý pavilon porodnicko-gynekologické kliniky a urologického oddělení byl zrekonstruován v roce 2003. Za patnáct let se však značně změnily počty pacientů, došlo k jejich výraznému nárůstu zejména v ambulancích. Prostory urologického pracoviště z hlediska kapacity již přestávaly vyhovovat, proto došlo k jejich stavební úpravě, jejímž cílem bylo zvýšení komfortu pro nemocné,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Stavební práce probíhaly od konce října loňského roku, dokončeny byly na začátku února. „Náklady na rekonstrukci ve výši 2,3 milionu korun hradil Pardubický kraj, sama nemocnice pak na pracoviště pořídila nové vybavení za necelý půlmilion korun,“ informoval krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „Jsem si jist, že zrekonstruované prostory nabídnou pacientům prostředí, ve kterém se budou cítit pohodlněji a jistěji,“ dodal radní Valtr.

Po dobu rekonstrukce našly urologické ambulance dočasný „azyl“ v budově bývalého infekčního oddělení. Nyní se vracejí na své původní, ovšem zmodernizované pracoviště. „Díky stavebním úpravám bude odpovídat zvýšeným požadavkům na provoz a rostoucí počty nemocných. Prostředí se výrazně zlepšilo, podmínky pro pacienty budou kvalitnější,“ pronesla ředitelka Pardubické a Chrudimské nemocnice Štěpánka Fraňková.

Novinka na nemocné čeká hned u vstupu do ambulancí. Na vyšetření se budou hlásit v nově vybudované recepci, která je od chodby oddělena posuvnými prosklenými dveřmi. Nabídne více místa pro příjem pacientů než dříve a zároveň i větší prostory pro kartotéky.

Minulostí je rovněž úzká, tmavá čekárna. Čekající pacienti budou mít k dispozici výrazně větší a prosvětlené prostory, které byly vybudovány místo jedné vyšetřovny a lékařského pokoje. Komfort jim zlepší i nový vyvolávací systém se zobrazením na displejích. „Čekárna byla již nevyhovující. Lidé tam o sebe skoro zakopávali. Nyní se kapacita zvýšila, pacienti budou mít více místa. Navíc díky oknům bude prostředí příjemnější,“ řekl primář urologického oddělení Abdulbaset Hafuda.

Úpravami prošly rovněž vyšetřovny. K dispozici budou nadále tři, ovšem dvě z nich se prostorově zvětšily. Zároveň v nich byly instalovány nové obklady, podlahové krytiny a LED osvětlení. Ordinace situované na jih budou nyní klimatizované. „Máme nyní nejen lepší prostory pro naše pacienty, ale i kvalitnější pracovní prostředí pro personál,“ řekl primář Hafuda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…