Pardubický kraj cílí na turisty z východního středomoří

07.02.2018 20:23

Izraelský Tel Aviv hostí v těchto dnech již 24. ročník mezinárodního veletrhu International Medirerranean Tourism Market (IMTM). Ve spolupráci s agenturou CzechTourism se na tomto veletrhu na stánku České republiky představují i zajímavosti Pardubického kraje. IMTM představuje významný veletrh cestovního ruchu pro oblast středomoří a je určen zejména pro odbornou veřejnost, což pro zástupce z Pardubického kraje představuje ideální příležitost získat důležité kontakty a vazby v této oblasti.

Pardubický kraj cílí na turisty z východního středomoří
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Díky mnoha přímým leteckým linkám z Tel Avivu do Prahy a následné skvělé dopravní dostupnosti Pardubického kraje z české metropole je Izrael jednou ze zemí, kde má smysl náš region prezentovat. Od kolegů z CzechTourismu jsme se navíc dozvěděli, že mezi Izraelci je mimo jiné velká poptávka po klasické turistické nabídce pro rodiny s dětmi v Evropě. A protože právě tato oblast patří mezi naše profilové cílové skupiny v oblasti turismu, věříme, že touroperátory z východního středomoří naše nabídka zaujme,“ uvedl krajský radní pro cestovní ruch René Živný.

Pro izraelské návštěvníky veletrhu byla připravena nová krajská publikace s názvem Stopy Židů v Pardubickém kraji. Ta mapuje historii a významné mezníky v soužití židovské menšiny s většinovou komunitou na různých místech v kraji. A těch je opravdu hodně, zdaleka se nejedná pouze o Svitavy a kontroverzního zachránce asi 1200 Židů Oskara Schindlera. „V některých částech kraje to jsou skutečně jen stopy, protože hodně synagog či židovských hřbitovů bylo zrušeno, ale například v Heřmanově Městci je synagoga s rabínským domem nádherně opravena a slouží nyní kulturním účelům,“ upozornil radní Pavel Šotola a pokračoval: „Na několika místech v kraji vyrostly v posledních letech také památníky holocaustu. Ideálním místem by pro toto téma byla do budoucna právě bývalá Schindlerova továrna v Brněnci.“ Kniha Stopy Židů v Pardubickém kraji vyšla nyní ve druhém doplněném vydání v češtině s anglickým a hebrejským překladem a v Tel Avivu ji radní Pardubického kraje slavnostně představili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…