Pardubický kraj s novým programem podpory sociálních služeb

01.05.2018 7:37

V letošním roce Pardubický kraj podpoří sociální služby ze svého rozpočtu nejen na samotný provoz, ale také na obnovu hmotného či nehmotného majetku. Na tuto podporu vypsal novou výzvu v rámci programu materiálního zabezpečení sociálních služeb.

Pardubický kraj s novým programem podpory sociálních služeb
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Zájem o tento program nás přesvědčil o smysluplnosti této podpory, protože sociální služby na obnovu majetku nemají možnost využívat ostatní dotační prostředky“, řekl Pavel Šotola, radní pro oblast sociální péče a neziskového sektoru. „Celkem 23 žádostí na celkový požadavek 3,4 milionu korun sice nemohlo být pokryto v celé výši, ale podpořili jsme všechny organizace ve výši celkem 2,8 milionu korun,“ dodal Pavel Šotola.

Největší zájem byl o podporu na nákup automobilů pro terénní služby, jako je například pečovatelská služba, osobní asistence, služby pro ohrožené rodiny. Ale kraj také obdržel žádosti na zlepšení zázemí pro zaměstnance i uživatele služby, na bezbariérový přístup, na zakoupení pomůcek pro smyslovou stimulaci osob s PAS.

„Rádi bychom v této podpoře pokračovali i v dalších letech. Vnímáme tento program jako potřebný a dosud chybějící pro oblast sociálních služeb,“ uvedl Pavel Šotola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…