Pardubický kraj žádá stát o další vakcíny, aby mohl pokračovat v očkování

15.01.2021 17:15

Očkovací látky, které stát dodal Pardubickému kraji, dochází. Tempo očkování v kraji je rychlejší, než závozy vakcíny, které jsou navíc nepravidelné, a tak je těžké plánovat i kapacity očkovacích center. Pardubický kraj proto požádal stát o další dodávku, aby bylo možné plynule pokračovat v očkování.

Pardubický kraj žádá stát o další vakcíny, aby mohl pokračovat v očkování
Foto: kr-pardubicky.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Aktuálně se nám podařilo plně očkovat první dávkou záchranáře a lékaře Zdravotnické záchranné služby, dále lékaře, sestry, sanitáře se všech nemocnicích akutní péče, a nyní probíhá vakcinace ambulantních lékařů a sester. Náš kraj prozatím za tři týdny obdržel od státu příděl přibližně tří tisíc vakcín. Pokud nepřijde další příděl, nemáme od úterý 19. ledna čím očkovat, a to jsme mobilizovali všechny síly, abychom ustavili ve všech nemocnicích akutní péče a následně mimo nemocnice očkovací týmy,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Proto jsme včera prostřednictvím koordinátora pro očkování požádali o další plato vakcín mimo plánovaný příděl, aby nedošlo k přerušení očkování. Po všech peripetiích s organizací vakcinačních center by to byla škoda. Vše jsme rozjeli, a to i za situace, kdy nemáme v kraji státní fakultní nemocnici, která vakcinační centrum organizuje z rozhodnutí státu, nikoliv kraje,“ řekl hejtman Netolický.

Podle náměstkyně hejtmana Michaely Matouškové tak prozatím nepokračuje obvolávání praktických lékařů. „Děkuji všem kolegům na krajském úřadě, kteří telefonicky kontaktovali praktické lékaře, dětské lékaře, stomatology a ambulantní specialisty a domluvili s nimi termín očkování. V tuto chvíli jsme museli skončit pondělkem 18. ledna. Jakmile budeme mít jistotu, že nám vakcíny dorazí, budeme obsazovat také úterý 19. ledna,“ řekla Matoušková. "Celý systém nám může ještě ovlivnit dnes odstartovaná registrace k očkování prostřednictvím centrálního registračního systému, kdy nám budou přicházet požadavky na očkování od lidí nad 80 let, kteří mají prioritu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…