Plzeňský Prazdroj: Sládek Gambrinusu a fotbalisté Viktorky „koupili“ várku mladiny, uvařenou pro pivní festival

28.05.2018 22:12

Ve varně 1869 v pivovaru Gambrinus dnes sládek pivovaru Pavel Zítek společně s fotbalisty Markem Bakošem, Pavlem Horváthem a mistrem varny Zdeňkem Polákem zkontrolovali várku speciálního piva, kterou budou moci ochutnat návštěvníci pivního festivalu Gambrinus den. Polotmavá nefiltrovaná dvanáctka se bude čepovat na již třetím ročníku akce, která centrum Plzně promění na největší pivní zahrádku v ČR.

Plzeňský Prazdroj: Sládek Gambrinusu a fotbalisté Viktorky „koupili“ várku mladiny, uvařenou pro pivní festival
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

„Zkontrolovali, nebo také, jak říkáme my v pivovaru, „koupili“ jsme dnes várku speciálního piva, které je určené výhradně pro pivní festival Gambrinus den. Při kontrole jsme hodnotili, zda je barva a vůně v pořádku. Dále budeme kontrolovat hlavní kvašení a zrání tohoto piva, aby bylo na Gambrinus den v nejlepší kondici. Jedná se o polotmavý nefiltrovaný ležák s lehce praženými a karamelovými tóny a příjemnou hořkostí. Návštěvníkům akce chceme dopřát pivo v té nejlepší kvalitě, a proto se i během festivalu bude čepovat z tanků a výhradně do skla,“ říká sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

„Pivo Gambrinus je jednoznačně spojeno s Plzní stejně, jako špičkový fotbal. Už teď se těším, že si všichni společně užijeme Gambrinus den se skvělým čepovaným pivem,“ doplňuje Pavel Horváth, bývalý kapitán FC Viktoria Plzeň a čestný sládek pivovaru.

Pivní festival Gambrinus den se koná již potřetí, program začíná v pátek 22. června večer a bude pokračovat po celou sobotu 23. června. Náměstí Republiky v Plzni a přilehlé sady se zaplní pivními zahrádkami. Na hlavním pódiu se letos podruhé odehraje velkolepé finále klání Mistrů výčepních Gambrinus a ve speciálním pivním programu nebude chybět ani škola čepování s finalisty soutěže. Během sobotního odpoledne budou moct lidé navíc navštívit speciální prohlídky pivovaru Gambrinus se Zdeňkem Polákem a dalšími Srdcaři Gambrinusu, jejichž portréty zdobí zdi historické varny pivovaru, za zvýhodněnou festivalovou cenu.

  • Tradiční portfolio nabízí výčepní pivo Gambrinus Originál 10, světlý ležák Gambrinus Plná 12 a Gambrinus Dry s nižším obsahem cukru.
  • Díky používání tradičních českých pivovarských surovin a dodržování originálních varních postupů ve spojení s moderními technologiemi je Gambrinus hrdým nositelem chráněného zeměpisného označení České pivo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…