Plzeňský Prazdroj: Zlatá várka Pilsner Urquell oslaví první český gól na hokejovém mistrovství

28.03.2019 21:33

Trenér českého národního hokejového týmu Miloš Říha, sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a hokejoví reprezentanti Tomáš Zohorna a Jan Kolář včera založili speciální várku piva Pilsner Urquell, určenou pro oslavy českého úspěchu na mistrovství světa v hokeji na Slovensku.

Plzeňský Prazdroj: Zlatá várka Pilsner Urquell oslaví první český gól na hokejovém mistrovství
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

V průběhu šampionátu budou všichni moci ochutnat pivo ze zlaté várky, první český gól pak Pilsner Urquell oslaví pivem zdarma v tisíci restauracích a hospodách po celém Česku.

Pilsner Urquell dlouhodobě podporuje národní hokejový tým a nejinak tomu bude i na letošním mistrovství světa na Slovensku, které začíná 10. května v Bratislavě.

„Letos jsme se rozhodli podpořit nejen naše hokejisty, ale i ty, kteří dávají hokeji život a bez nichž by se žádné mistrovství neobešlo – hokejové fanoušky. Ve chvíli, kdy dá náš tým první gól na šampionátu, oslavíme jej společně s fanoušky pivem Pilsner Urquell v tisíci hospodách po celé zemi zdarma,“ říká emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

„Fanoušci jsou důležitým hráčem v týmu, neobejde se bez nich žádný opravdový hokej. Těším se na to, že naše hráče vyhecují k dobrému výkonu a že společně oslavíme náš první gól plzeňským ležákem ze zlaté várky,“ doplňuje trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha.

Václav Berka společně s trenérem Říhou a hokejisty dnes vhodili do várky chmel ve formě symbolických hokejových puků. Zlatá várka Pilsner Urquell uvařená podle receptury staré více než 176 bude zrát pět týdnů. Pivo ze zlaté várky bude na čepu i v Domě českých fanoušků v Bratislavě v těsné blízkosti hlavního stadionu. Pilsner Urquell také vyrobí unikátní hokejový sud se symbolickou částí zlaté várky, který odcestuje na Slovensko speciálním vlakem s hokejovými fanoušky. Sud s pivem ze zlaté várky bude slavnostně naražen v Domě českých fanoušků při jeho slavnostním otevření, kde bude vystaven po celou dobu konání hokejového šampionátu.

S celkovým prodejem přes 11 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2017 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…