Podnik Lesy ČR vytvořil pro lidi evidované na úřadech práce 178 sezónních pracovních míst

02.04.2015 7:36

Na lesních správách a závodech vytvoří státní podnik Lesy ČR od dubna do října 178 nových sezónních pracovních míst. Jsou určena pro lidi evidované na úřadech práce.

Podnik Lesy ČR vytvořil pro lidi evidované na úřadech práce 178 sezónních pracovních míst
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Čistit les a příkopy od odpadků, likvidovat černé skládky, čistit svodnice na lesní dopravní síti,  věnovat se pomocným činnostem v pěstování a ochraně státních lesů budou od 1. dubna noví pomocní pracovníci v lesnictví. Měsíčně si vydělají kolem 14 500 korun hrubého. Výdělek bude záviset na přístupu k práci i výkonu nových zaměstnanců. „Oslovili jsme 49 poboček úřadů práce, s nimiž uzavíráme dohody o poskytnutí příspěvku na zřízení pracovních míst. Snažíme se tak pomoci státu i v sociální oblasti,“ uvedl generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Sociální program podnik avizoval na počátku letošního roku ve své „Koncepci strategického rozvoje na období 2015 až 2020“. Cíl je jasný - zaměstnat pracovní síly, které neuspěly na trhu práce a mohou tak v sezóně pomoci s činnostmi, na které by lesníci neměli čas. „Projekt jsme loni vyzkoušeli v Krušných horách. Sezónní zaměstnání tam získalo 30 lidí. Letos jsme naši nabídku rozšířili na celé území České republiky,“ dodal ředitel Szórád. Podnik Lesy ČR chce do roku 2019 zaměstnat na veřejně prospěšné sezónní práce kolem 500 lidí.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…