Práci nabídnou v Ústí nad Labem čeští i zahraniční zaměstnavatelé

27.09.2015 13:04

Šanci na získání praxe v hotelnictví, gastronomii, strojírenství, obuvnictví, potravinářství, turismu, sociální oblasti nebo třeba na výletních říčních a zaoceánských lodích a v zábavním parku. Jako bonus pak prohloubení znalosti cizího jazyka. To vše a řadu dalších možností nabídne už 7. burza pracovních příležitostí, kterou organizuje Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem společně s celoevropskou sítí EURES a v rámci přeshraničního partnerství EURES–TriRegio také s partnerským Úřadem práce v Pirně. Akce proběhne v úterý 29. 9. 2015 mezi 10.00 – 15.00 hodinou v Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem (Špitálské nám. 3517).

Práci nabídnou v Ústí nad Labem čeští i zahraniční zaměstnavatelé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Novou práci nabídne zájemcům řada firem z Německa, Švýcarska, Rakouska, Irska a České republiky. Na své si přijdou i dobrodružnější povahy. Tak například atraktivní práci mohou získat zájemci se znalostí angličtiny u významné společnosti Viking River Cruises, která hledá zaměstnance na říční a zaoceánské výletní lodě. Další „perlou“ mezi zaměstnavateli bude světoznámý výrobce luxusní hodinek Glashütte Original. Jeho zástupci představí firmu veřejnosti prostřednictvím prezentace a předvedou jemnou práci hodinářů přímo na místě, ve specializovaném pracovním koutku. Tam si ji zájemci budou moci také sami vyzkoušet.

„Volná místa se chystá obsadit jeden z největších zábavních parků v Evropě – EUROPAPARK Rust, který nabízí pozice v hotelnictví, gastronomii, turismu. A za zmínku stojí též irský masokombinát Dawn Meats. Společnost hledá především řezníky a jejich pomocníky,“ vyjmenovává Leona Bláhová, EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem a dodává: “Zaměstnavatelé budou dále hledat pekaře, prodavače, zámečníky, elektrikáře, nástrojaře, CNC obráběče, obuvníky, švadleny, pečovatele nebo kuchaře a číšníky“.

Letos poprvé se burzy práce zúčastní i lokální společnosti. Celkem tři významní ústečtí zaměstnavatelé nabídnou místa pro operátory výroby, skladníky, operátory CNC center, řidiče vysokozdvižných vozíků, jeřábníky, elektrikáře, operátory logistiky či inženýry pro design a vývoj.

„Zváni jsou nejen nezaměstnaní, ale i studenti, čerství absolventi a všichni, kteří přemýšlí o změně zaměstnání nebo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí,“ upozorňuje Leona Bláhová.

Návštěvníci akce se mimo jiné dozví v rámci individuálního poradenství a veřejných přednášek veškeré podrobnosti týkající se nejen pracovních, ale i životních podmínek ve všech třech zemích. Získají také informace o možnostech dalšího vzdělávání či studia v nich nebo o projektu Your first EURES job. Jde o program zaměřený na mladé uchazeče, kteří hledají práci nebo pracovní trénink v jiném členském státě EU, Norsku či Islandu. Zaměstnavatelům zase pomáhá najít mladé, kvalifikované a flexibilní pracovníky na evropském trhu práce.

Účastníci akce budou mít jedinečnou možnost navázat v tomto smyslu i cenné osobní kontakty. Po celou dobu budou na místě k dispozici čeští a němečtí EURES poradci. Ti, kteří chtějí pracovat v saském příhraničí, se mohou nechat zaevidovat jako zájemci o práci v SRN přímo u pracovníků AA Pirna (partnerský úřad práce).

Po celou dobu trvání burzy budou lidem k dispozici tlumočnice, které pomohou zájemcům v případě potíží s komunikací.

Na burzu v Ústí nad Labem naváže další, tentokrát v Chomutově, a to ve středu 30. 9. 2015 mezi 12.00 - 17.00 hod. v Městském divadle (B. Němcové 552/32). Na této akci nabídnou zaměstnavatelé zájemcům volná místa v hotelnictví a gastronomii, pečovatelství nebo ve strojírenství. Hledat budou také elektrikáře, nástrojaře, instalatéry nebo zámečníky.

Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska. Tato celoevropská síť podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil. Česká republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie. V ČR je EURES plně integrován na Úřadu práce ČR. Služby EURES cílí zejména na uchazeče o zaměstnání, zaměstnavatele a na další partnerské organizace na trhu práce v Evropě. Mezi hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny nebo asistence při náborech pro zaměstnavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…