Premiér Babiš navštíví Bayreuth a Salcburk

25.07.2018 15:10

Předseda vlády Andrej Babiš navštíví ve středu 25. července 2018 německý Bayreuth a o dva dny později také rakouský Salcburk. Během své pracovní návštěvy se setká s řadou svých evropských protějšků, se kterými bude jednat především o unijní spolupráci. Cestu ve středu schválila vláda.

Premiér Babiš navštíví Bayreuth a Salcburk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

V Bayreuthu premiér Andrej Babiš zhlédne operu Lohengrin, kterou je zahajován Wagnerův hudební festival. Během neformálního setkání s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem bude mluvit o spolupráci mezi Českou republikou a jejími příhraničními regiony se Svobodným státem Bavorsko. Festivalu v Bayreuthu se zúčastní také německá kancléřka Angela Merkelová a holandský premiér Mark Rutte.

V pátek 27. července 2018 následně předseda vlády Andrej Babiš navštíví Salcburk, kde se zúčastní slavnostního zahájení letošních Salcburských hudebních slavností a premiéry představení Mozartovy opery Kouzelná flétna. Při této příležitosti bude také jednat s rakouským spolkovým kancléřem Sebastianem Kurzem, britskou ministerskou předsedkyní Teresou Mayovou a estonským předsedou vlády Jürim Ratasem. Společným tématem bilaterálních schůzek bude řešení otázek migrace a průběh vyjednávání o odchodu Velké Británie z Evropské unie.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…