Premiér Sobotka bude jednat s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko

28.04.2017 12:29

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setká ve středu 3. května 2017 ve Strakově akademii s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko Horstem Seehoferem. Tématy jednání budou doprava, česko-bavorské hospodářské vztahy a spolupráce v oblasti vědy, výzkumu, vzdělávání a kultury.

Premiér Sobotka bude jednat s ministerským předsedou Svobodného státu Bavorsko
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Významným tématem jednání premiérů bude další prohlubování česko-bavorských hospodářských vztahů, jelikož Bavorsko je v rámci Německa největším obchodním partnerem ČR. Diskutovat budou také o rozvoji dopravní infrastruktury, konkrétně o modernizaci železnice mezi Prahou a Mnichovem.

Během návštěvy se bavorský premiér dále setká s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem, ministrem kultury Danielem Hermanem, ministrem zemědělství Marianem Jurečkou a předsedou Poslanecké sněmovny PČR Janem Hamáčkem.

Kontakty mezi českým předsedou vlády Sobotkou a bavorským premiérem Seehoferem jsou velmi intenzivní a bude se jednat již o šesté společné setkání. Naposledy se premiéři setkali v říjnu roku 2016 u příležitosti zahájení bavorské části česko-bavorské zemské výstavy o Karlovi IV. v Germánském národním muzeu v Norimberku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…