Premiér Sobotka podepsal se zástupci odborů historicky první kolektivní dohodu

22.12.2015 16:32 | Zprávy

Předseda vlády Bohuslav Sobotka podepsal v úterý 22. prosince 2015 se zástupci odborových svazů kolektivní dohodu vyššího stupně pro státní zaměstnance. Dohoda, která byla dnes podepsána na Úřadu vlády ČR, byla v letošním roce vyjednána historicky poprvé a měla by zlepšit podmínky pro práci státních zaměstnanců.

Premiér Sobotka podepsal se zástupci odborů historicky první kolektivní dohodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Kolektivní dohoda vyššího stupně mezi Vládou ČR a odborovými svazy upravuje práva a povinnosti obou stran. Týká se více než 69 tisíc státních zaměstnanců, mezi nimiž jsou pracovníci finančních úřadů, České správy sociálního zabezpečení, úřadů práce či dalších ústředních orgánů státní správy.

Dohoda je uzavřena mezi vládou ČR s Odborovým svazem státních orgánů a organizací, Českomoravským odborovým svazem civilních zaměstnanců armády, Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravským odborovým svazem pracovníků školství. Na podpis dohlížel náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.