Premiér Sobotka podepsal se zástupci odborů historicky první kolektivní dohodu

22.12.2015 16:32 | Zprávy

Předseda vlády Bohuslav Sobotka podepsal v úterý 22. prosince 2015 se zástupci odborových svazů kolektivní dohodu vyššího stupně pro státní zaměstnance. Dohoda, která byla dnes podepsána na Úřadu vlády ČR, byla v letošním roce vyjednána historicky poprvé a měla by zlepšit podmínky pro práci státních zaměstnanců.

Premiér Sobotka podepsal se zástupci odborů historicky první kolektivní dohodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Kolektivní dohoda vyššího stupně mezi Vládou ČR a odborovými svazy upravuje práva a povinnosti obou stran. Týká se více než 69 tisíc státních zaměstnanců, mezi nimiž jsou pracovníci finančních úřadů, České správy sociálního zabezpečení, úřadů práce či dalších ústředních orgánů státní správy.

Dohoda je uzavřena mezi vládou ČR s Odborovým svazem státních orgánů a organizací, Českomoravským odborovým svazem civilních zaměstnanců armády, Odborovým svazem zdravotnictví a sociální péče ČR a Českomoravským odborovým svazem pracovníků školství. Na podpis dohlížel náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.