Probační a mediační služba: Schválen implementační plán „náramků“

13.12.2017 7:36

Řídící výbor schválil 6. prosince 2017 implementační plán na zavádění elektronického monitoringu odsouzených osob do praxe. Nyní začíná dodavatelská firma SuperCom spolu se subdodavatelem, firmou ICZ, realizovat dílčí kroky plánu.

Probační a mediační služba: Schválen implementační plán „náramků“
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

V současné době probíhají instalace IT aplikací, které zajišťují provoz systému, resp. vyhodnocují data poskytovaná náramky. Zároveň probíhá vylaďování komunikace systému s uživateli, tedy zejména pracovníky PMS. Systém nabízí širokou škálu upozornění na chování monitorované osoby a fungování elektronických náramků. Velký důraz je v rámci celého projektu kladen i na oblast ochrany osobních údajů.

Společně s přípravou software probíhá předávání elektronických náramků k pilotnímu testování. Náramky  budou testovány běžnými funkčními testy: budeme zkoumat, zda disponují požadovanými funkcionalitami a dále budeme simulovat jejich běžné využití s využitím figurantů z řad pracovníků PMS a MSp.

Vedle prací na IT systému zahájila Probační a mediační služba také školení odborného personálu, které  bude se systémem EMS pracovat. V týdnu od 11.12.2017 probíhá první běh školení jak pracovníků operačního střediska, které je umístěno na MSp, tak specialistů PMS, kteří budou mít na starost instalaci a deinstalaci náramků.

Systém elektronického monitoringu bude uveden do provozu na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…