Průzkum: Češi míří o Velikonocích do lázní. O tradice nepřijdou

22.03.2018 13:09

Tuzemská lázeňská zařízení navštívilo v loňském roce 855 405 hostů. Podle údajů Českého statistického úřadu tu celkem strávili 7 374 679 nocí. První letošní nápor hostů – jarní prázdniny – mají lázeňská města za sebou. Druhý je čeká na přelomu března a dubna během Velikonoc.

Průzkum: Češi míří o Velikonocích do lázní. O tradice nepřijdou
Foto: kralovehradecko-info.cz
Popisek: lázně - ilustrační foto

V roce 2017 převažovali mezi lázeňskými hosty domácí Češi, těch sem dorazilo 456 865. Z cizinců v návštěvnosti vedli Němci (198 590 hostů), druzí byli Rusové (65 243 hostů). Nadcházející velikonoční svátky oslaví v lázeňských městech opět hlavně Češi. „I když Češi čím dál častěji vyrážejí na Velikonoce mimo domov, o tradice nechtějí být ochuzeni. Proto vedle klasických lázeňských pobytů nabízejí hotely ubytování spojené s velikonoční tematikou. V menu hotelových restaurací se například objevují tradiční velikonoční pokrmy a nechybí ani volnočasové aktivity spojené s oslavami příchodu jara. Velikonoční pobyty jsou tak určeny pro zákazníky, kteří chtějí spojit relax s velikonočními zvyky,“ uvedl Richard Šipoš z portálu Spa.cz, který se specializuje na prodej lázeňských a relaxačních pobytů.

Kromě tuzemských lázní Češi čím dál častěji navštěvují i lázeňská zařízení v zahraničí. „V současné chvíli nabízíme přes sto velikonočních pobytů v lázních a wellness hotelích v Čechách, na Moravě, Slovensku i v Maďarsku. Zájem o tuzemské lázeňské pobyty během Velikonoc meziročně stoupl až o 60 procent, u zahraničních je to o 22 procent,“ popsal Richard Šipoš.

Podle průzkumu jen devět procent Čechů vnímá Velikonoce jako náboženský svátek. Pro většinu Čechů symbolizují příchod jara. „U velikonočních pobytů se naši zákazníci víc zajímají o okolí hotelů. Pobyty využívají totiž nejen k relaxaci, ale i jako první příležitost k jarním výletům. Pro spoustu lidí je to zároveň poslední možnost užít si sníh. Populární jsou tak lázeňské hotely s dobrou dostupností lyžařských sjezdovek,“ doplnil Richard Šipoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…