První knihu o poražení mozkové mrtvice kmenovými buňkami pokřtil Michal Viewegh

20.02.2019 18:08

Na sv. Valentýna se slavil nejen svátek zamilovaných, ale také se křtilo. Ing. Luboš Kulha, kterého postihla v poměrně mladém věku mozková mrtvice, se uzdravil svými vlastními kmenovými buňkami. O svém příběhu napsal knihu. Knihu, kterou 14. února 2019 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze pokřtil Michal Viewegh.

První knihu o poražení mozkové mrtvice kmenovými buňkami pokřtil Michal Viewegh
Foto: celltheraclinic.cz
Popisek: Křest knihy „Jak mi pomohly kmenové buňky v léčbě mozkové mrtvice“ v pražském Luxoru

Kniha je o skutečném příběhu člověka, kterého ve věku 46 let postihla závažná nemoc – cévní mozková příhoda neboli mozková mrtvice. Ze dne na den zůstal připoután na nemocniční lůžko, neschopen pohybu. Později byl odkázán na invalidní vozík. Svoji situaci ale nevzdal, hledal nové možnosti a... našel. Důkazem toho, že našel, je to, že napsal knihu „Jak mi pomohly kmenové buňky v léčbě mozkové mrtvice.“ Do Prahy přijel na křest své knihy sám svým vlastním autem, což pro něj bylo před uzdravením vlastními buňkami zcela nemožné. Invalidní vozík už nepotřebuje. O své cestě k uzdravení napsal knihu „Jak mi pomohly kmenové buňky v léčbě mozkové mrtvice,“ kterou mu pokřtil významný český spisovatel Michal Viewegh, který se může pochlubit již více než milionem prodaných knih.

Významným hostem byl také prof. MUDr. Jaroslav Michálek, Ph.D., atestovaný imunolog, onkolog a pediatr, odborník na regenerativní medicínu, kmenové buňky a protinádorové vakcíny. Profesor Jaroslav Michálek využívá přirozeného hojivého potenciálu těla k uzdravení pacientů s různými chronickými nemocemi. Nejčastěji používá metody a postupy, které se obejdou bez chemických léků, které mají spoustu nežádoucích účinků. Co je ještě důležitější, zajímá se o pacienta komplexně. Zajímá se nejen o konkrétní bolestivé místo na těle pacienta, ale vnímá pacienta jako celek, a takto k němu přistupuje.

Křest knihy se nesl v duchu příjemného rozhovoru, kdy se RNDr. Zuzana Dudášová, Ph.D. chopila role moderátorky. Ing. Kulha odpovídal a vyprávěl, jak vnímal situaci, když ho mozková mrtvice postihla, jak postupovala jeho léčba. Hovořil o rehabilitacích, o hledání a cestě ke kmenovým buňkám, o jeho uzdravení a vděčnosti za (ne)obyčejný život. „Pro mě je to zázrak, úplně neskutečný zázrak,“ hodnotí svůj příběh Ing. Kulha. Nechybělo ani autorské čtení úryvků z knihy, které atmosféru výborně dokreslily.

Profesor Michálek, vedoucí lékař brněnské kliniky Cellthera, zase odpovídal na otázky, proč již dnes není výjimkou, že mozková mrtvice postihuje třicátníky nebo čtyřicátníky, co to vlastně kmenové buňky jsou, jak se dostanou do mozku a jak pomáhají jeho regeneraci.

Když Ing. Kulha zvažoval napsat knihu, oslovil Michala Viewegha a svěřil se mu ze svým nápadem. Pan Viewegh neváhal, věnoval Ing. Kulhovi svůj čas a dokonce ho pozval k sobě domů. Jejich setkání určitě zanechalo u obou spisovatelů stopy, protože Ing. Luboš Kniha knihu posléze napsal a Michal Viewegh se stal jejím kmotrem a na svátek sv. Valentýna ji pokřtil.

Na závěr večera nechyběla ani autogramiáda, přičemž účastníci trpělivě čekali v řadě, aby získali podpisy s věnováním. A protože bylo svatého Valentýna, dámy dostaly nejen autogram, ale i barevný tulipán, který vyjadřuje nejen lásku, ale i vnitřní moudrost.

Děkujeme všem, kteří se křtu zúčastnili a oslavili s námi tuto výjimečnou příležitost.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…