Rada kraje se postavila proti kasinu v Podolí u Brna

09.10.2015 7:33

Rada Jihomoravského kraje přijala ve čtvrtek 8. října 2015 na návrh hejtmana Michala Haška nesouhlasné stanovisko k záměru vedení obce Podolí u Brna umožnit v obci vznik kasina. A to jednomyslně.

Rada kraje se postavila proti kasinu v Podolí u Brna
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Krajská samospráva doporučuje občanům Podolí ve vyhlášeném místním referendu vyjádřit NESOUHLAS se záměrem vzniku a provozování kasina.

„Krajská samospráva už před rokem přišla s výzvou směrem k obecním a městským samosprávám, aby se jižní Morava stala prvním regionem bez hazardu v rámci České republiky. V Podolí se má objevit nové kasino těsně za hranicemi Brna v prostoru, kde ho nikdo nechce, možná kromě starosty a několika zastupitelů. Věc vygradovala až k místnímu referendu a rada kraje se dnes zcela výjimečně vyjádřila k této věci a doporučila občanům Podolí, kteří půjdou hlasovat, aby zamítli možnost zřízení nového kasina v obci,“ řekl hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…