S EMS jsme jednali, odmítá Operátor Opencard

02.10.2014 20:29

Operátor OPENCARD, a. s. se ohrazuje proti tvrzení společnosti eMoney Services, že s ní nebylo z naší strany zahájeno jednání. „Kromě toho, že jsme vyhodnotili již dvě nabídky EMS, jsme nyní žádali o doplnění podkladů v rámci posuzovaní třetí varianty, kterou jsme obdrželi 15. září,“ komentoval předseda představenstva OOC Ing. Petr Vychodil oznámení EMS, že zastavuje jednání o prodeji Opencard.

S EMS jsme jednali, odmítá Operátor Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

Operátor OPENCARD, a.s. mimo jiné po eMoney Services požaduje doložení majetkových práv k systému Opencard, o jejichž odkup měla Praha zájem. „Vzhledem k tomu, že tvůrcem platformy byla společnost Haguess, a.s., je doložení vlastnických práv poměrně zásadní,“ vysvětlil požadavek operátora Vychodil.

Jednání o řešení smluv spojených s Opencard probíhají již několik let, a z tohoto pohledu je možnost, že se nepodaří uzavřít dohodu do voleb, podružná.
„Bohužel komentovat nabídku EMS, bez možnosti zveřejnit její obsah, nemá smysl. Nicméně tvrzení, že znalci posoudili nabídku EMS jako nejvýhodnější a jedinou reálnou, neodpovídá skutečnosti,“ upozornil Vychodil.

Tvrzení o údajném „nejednání“ navíc vyvrací i žádost operátora, aby EMS předložila nabídku na zajištění technické podpory systému Opencard, s níž se vzhledem k licenčním podmínkám může operátor obrátit pouze na EMS. „Možností řešení budoucího fungování pražské karty je však více a výběr řešení pro další roky závisí i na přístupu partnerů,“ dodal Vychodil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…