SPELOS: Loterní průmysl bojuje peticí proti nelegálním provozovatelům online her

19.06.2014 12:08

Stop nelegálnímu provozu loterií po internetu a především daňovým únikům. Tak by se dala zjednodušit hlavní myšlenka iniciátorů petice, která žádá řešení v oblasti nelegálních loterií na internetu.

SPELOS: Loterní průmysl bojuje peticí proti nelegálním provozovatelům online her
Foto: SPELOS
Popisek: Petr Vrzáň

Akci organizuje sdružení provozovatelů SPELOS za podpory řady dalších loterních společností a zaměstnanců loterních firem. Tímto krokem současně chtějí omezit poškozování českých provozovatelů loterních her.

„Naše trpělivost s tím, jak stát nečinně přihlíží působení nelegálních zahraničních společností, které u nás nabízejí online sázky, už skončila. Zatímco jsou české loterní společnosti podrobeny téměř likvidační odvodové zátěži, na zahraniční provozovatele se žádná legislativa nevztahuje. Řada těchto firem dokonce v České republice také inzeruje, což je v rozporu se zákonem. Přesto jim to prochází. Stát se totiž zcela nepochopitelně zaměřuje pouze na české loterní společnosti, kterým neustále ztěžuje podmínky provozu,“ dodal Petr Vrzáň, výkonný ředitel SPELOS.

Jeho slova potvrzuje i další členka petičního výboru, Yveta Caniniová: „Naši zákonodárci se chovají tak, jako by jim vůbec nevadilo, že takto státní rozpočty přicházejí každoročně o přibližně 5 miliard korun. Místo toho podnikají takové kroky, které mohou připravit o zdroj obživy až 60 000 lidí a způsobit ještě větší rozmach černého trhu. S tímto zásadně nesouhlasíme a žádáme naše zákonodárce o to, aby se co nejrychleji začali zabývat skutečnými, již existujícími problémy namísto toho, aby vytvářeli nové.“

Organizátoři petice očekávají, že se pod petiční archy v celé republice podepíší desetitisíce lidí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …