SŽDC: Smlouva o nové přeshraniční infrastruktuře mezi Českem a Polskem

25.04.2019 22:22

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a Centralny Port Komunikacyjny (CPK) uzavřely smlouvu o úzké spolupráci na rozvoji nové přeshraniční železniční infrastruktury mezi ČR a Polskem zahrnuté do transevropské dopravní sítě TEN-T.

SŽDC: Smlouva o nové přeshraniční infrastruktuře mezi Českem a Polskem
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Rozsah spolupráce zahrnuje koordinaci a harmonizaci přípravných studií a prací na nových přeshraničních železničních tratích Katowice – Ostrava a Wrocław – Praha. Ty se budou navrhovat jako vysokorychlostní.

Pro posílení vzájemné spolupráce bude do jednoho měsíce založena pracovní skupina, která bude mít na starosti koordinaci prací a výměnu zkušeností v oblasti přípravy nových vysokorychlostních tratí mezi českou a polskou stranou.

CPK má v Polsku na starosti nejen přípravu centrálního letiště, ale i návazné infrastruktury, zejména pak výstavbu cca 1600 km nových železničních tratí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …