SŽDC: V neděli se otevřou pro veřejnost dvě nové železniční zastávky

08.12.2017 21:24

V neděli 10. prosince 2017, kdy začne platit nový jízdní řád, se otevřou pro veřejnost železniční zastávky Tábor-Měšice a Veselí nad Moravou-Milokošť. Dojde tak ke zlepšení dopravní dostupnosti pro obyvatele městských částí, kterými vlaky dosud jen projížděly.

SŽDC: V neděli se otevřou pro veřejnost dvě nové železniční zastávky
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Nová zastávka Veselí nad Moravou-Milokošť se nachází na trati 340 mezi stanicemi Veselí nad Moravou a Uherský Ostroh. Tvoří ji sto metrů dlouhé nástupiště s bezbariérovým přístupem. Nástupní hrana v normové výšce 550 milimetrů nad temenem kolejnice umožňuje pohodlný výstup a nástup do moderních vlaků. K vybavení zastávky dále patří železobetonový přístřešek pro cestující v provedení „antivandal“, osvětlení, rozhlas a orientační systém.

V neděli se otevře pro veřejnost také zastávka Tábor-Měšice na trati z Tábora do Horní Cerekve. Nástupiště o délce 60 metrů se nachází u ulice Průhon, tedy zhruba o kilometr blíže k centru než před mnoha lety zrušená zastávka Měšice u Tábora. Svými parametry splňuje všechny dnes povinné požadavky na interoperabilitu, jako jsou výška nástupní hrany, osvětlení, přístřešek pro cestující, akustické majáky pro nevidomé a staniční rozhlas. Součástí výstavby zastávky byla rovněž oprava povrchu přilehlého železničního přejezdu a zřízení bezstykové koleje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…