Škoda Eletric uspěla v Rumunsku

21.03.2017 11:12

Škoda Electric dodá nové trolejbusy do Rumunska. Plzeňská společnost vyhrála tendr ve městě Galati, kde žije téměř čtvrt milionu obyvatel. Tamní dopravní podnik získá čtrnáct nových moderních trolejbusů typu Škoda 26Tr. Hodnota zakázky je zhruba 150 milionů korun.

Škoda Eletric uspěla v Rumunsku
Foto: skoda.cz
Popisek: Škoda Transportation

„Po dodávkách téměř šedesáti trolejbusů do dalších rumunských měst Temešvár a Baia Mare se jedná o další významný úspěch na tomto zajímavém a rozvíjejícím se trhu,“ uvedl člen představenstva Škody Electric Karel Majer.

Plzeňská firma do Rumunska dodá dvanáctimetrová vozidla s komfortní výbavou. „Vozy jsou klimatizovány v prostoru pro cestující i řidiče, disponují moderním informačním systémem s kamerami a evidencí počtu cestujících,“ říká obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. Ten připomíná, že pro dopravce bude provoz nových trolejbusů nejen ekologicky, ale i ekonomicky výhodný. „Díky využití superkapacitorů budou mít vozy možnost rekuperace brzdné energie ve vozidle, což přináší následné snížení celkové spotřeby vozu,“ zdůrazňuje Pavel Kuch.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíce trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe. V samotném Rumunsku je v provozu padesát trolejbusů v Temešváru a dalších osm v Baia Mare.

Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric dva typy nových bateriových elektrobusů. Firma mimo jiné uspěla ve výběrovém řízení na dodávku elektrobusů pro společnost Arriva Morava, která v Třinci v minulém týdnu představila flotilu deseti nových elektrobusů určených pro zdejší systém městské hromadné dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…