Skupina Pioneer Investments získala prestižní ocenění Fixed Income Manager of the Year

22.07.2014 15:00

Skupina Pioneer Investments v červenci na 14. ročníku Investment Excellence Awards získala od prestižního magazínu Global Investor titul Fixed Income Manager of the Year. Společně s pěti cenami Best Fund House od agentury Morningstar, které obdržela již dříve v letošním roce, jde o další uznání odbornosti a úspěchů skupiny v segmentu dluhopisů.

Skupina Pioneer Investments získala prestižní ocenění Fixed Income Manager of the Year
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

Ocenění Fixed Income Manager of the Year bylo uděleno na základě podrobné analýzy kritérií u strategií napříč regiony USA, Evropy i rozvíjejících se trhů. Patřily mezi ně například klíčové úspěchy za posledních 12 měsíců nebo atributy, které skupinu odlišují od konkurence. Oceňována byla také značná míra inovace, dosažené výkonnosti i adaptace s ohledem na loňský vývoj dluhopisových trhů.

Dle magazínu Global Investor vyšla skupina Pioneer Investments z celkového hodnocení jako jednoznačný vítěz. Na nezávislou komisi složenou z předních odborníků, mimo jiné senior manažerů ze světa konzultantských společností a penzijních fondů, udělaly dojem také úspěchy skupiny napříč různými strategiemi, včetně přístupu k řízení rizika a ke komunikaci vůči klientům.

„Jsem přesvědčen, že v našich investičních centrech v Dublinu, Londýně a Bostonu pracuje jeden z nejkvalitnějších dluhopisových týmů na světě,“ říká Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments ČR, a dodává: „Úspěch flexibilních dluhopisových strategií Pioneer Investments potvrzují i další ocenění. V loňském roce jmenoval prestižní magazín Citywire portfolio manažera Kena Taubese jedním z pěti nejlepších manažerů v oboru globálních dluhopisů za posledních pět let. V letošním roce se můžeme pochlubit pěti cenami Best Fund House od agentury Morningstar. Tyto dílčí úspěchy posilují naši pozici investičního odborníka v globálním měřítku.“

Letošní ocenění Fixed Income Manager of the Year za skupinu Pioneer Investments převzal Mauro Ratto, její ředitel pro rozvíjející se trhy.

V předcházejících ročnících Investment Excellence Awards byla cena Fixed Income Manager of the Year rozdělena do dvou kategorií – na US Fixed Income a Euro Fixed Income. Skupina Pioneer Investments získala v roce 2011 nejvyšší ocenění v rámci US Fixed Income. Letos byly obě kategorie sloučeny pod titul Fixed Income Manager of the Year. Slavnostní ceremoniál při příležitosti vyhlášení výsledků se uskutečnil 3. července v Londýně. Magazín Global Investor je jedním z klíčových titulů skupiny Euromoney Institutional Investor.

Více informací naleznete na webových stránkách skupiny Pioneer Investments v ČR www.pioneerinvestments.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…