Společnost Roche je podle Dow-Jonesova indexu udržitelnosti opět jedničkou v oboru

16.09.2013 17:38

Společnost Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) je podle Dow-Jonesova indexu udržitelnosti (DJSI) na základě hloubkové analýzy svých ekonomických výsledků a vlivu své činnosti na společnost a životní prostředí již popáté v řadě nejudržitelněji podnikající společností v oboru farmacie a biotechnologií. Indexy DJSI slouží jako standard, podle něhož se mohou orientovat investoři, kteří při budování svého portfolia kladou důraz právě na udržitelnost.

Společnost Roche je podle Dow-Jonesova indexu udržitelnosti opět jedničkou v oboru
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

„Na titul nejudržitelnější společnosti ze všech farmaceutických a biotechnologických firem na světě jsme velmi hrdí. I nadále se budeme snažit o to, aby naše léky a diagnostické systémy pomáhaly pacientům a komunitám po celém světě,“ říká Severin Schwan, generální ředitel skupiny Roche. „Množství problémů, které je v současné době třeba řešit, například zlepšování dostupnosti zdravotní péče ve všech regionech, vyžaduje úzkou spolupráci všech zainteresovaných skupin a obecně nový přístup k práci. Jsme si vědomi toho, že úspěchu můžeme dosáhnout, pouze pokud zvolíme strategii, která bude dlouhodobě přínosná jak z pohledu našeho odvětví, tak z pohledu lidí.“

Letošní hodnocení DJSI vyzdvihlo celou řadu aspektů činnosti společnosti Roche, mimo jiné způsob, jak společnost organizuje práci na inovacích, zejména na vývoji nových prospěšných medicínských produktů, jak řídí svůj dodavatelský řetězec a jak komunikuje s různými zainteresovanými skupinami. Velmi pozitivně byly hodnoceny také programy rozvoje zaměstnanců a výchovy budoucích řídicích pracovníků, jako i udržování vztahů se zákazníky. Vynikajících výsledků společnost dosáhla i v kategorii marketingových postupů, lidských práv, podávání zpráv o vlivu na životní prostředí a podílu na zlepšování zdravotního stavu populace.

Společnost Roche si v roce 2009 stanovila obecné cíle pro následujících pět let. Postup jejich plnění sleduje a posuzuje pomocí klíčových ukazatelů výkonu. K těmto cílům patří například podpora různorodosti pracovního kolektivu, konkrétně zvýšení procentuálního zastoupení žen na klíčových pozicích o alespoň 50 %, a také snížení spotřeby energie a zvýšení úspornosti provozu do konce roku 2014 o 10 %. Zatím se zdá, že je společnost na nejlepší cestě k jejich naplnění.

Dow-Jonesovy indexy udržitelnosti (DJSI)

Indexy Dow Jones Sustainability™ sestavuje společnost S&P Dow Jones Indices ve spolupráci se společností RobecoSAM. Indexy hodnotí výsledky nejudržitelněji podnikajících firem světa a určují nejlepší zástupce jednotlivých kategorií. Společnost RobecoSAM vždy požádá o spolupráci více než 3 000 veřejných akciových společností, z nichž asi 800 působí na nově se rozvíjejících trzích. Nejlepší společnosti podle jednotlivých indexů se poté vybírají na základě komplexního zhodnocení ekonomických výsledků, společenského přínosu a vlivu na životní prostředí podle kritérií, jež odpovídají trendům v oblasti udržitelnosti, a to jak trendům typickým pro daný obor, tak obecným. Do finálního žebříčku se dostanou pouze firmy, které ve svém oboru dosáhnou nejlepších výsledků hodnocení. Indexy se sestavují a vedou systematicky a umožňují investorům dlouhodobě posuzovat kvalitu fondů a derivátů souvisejících s udržitelným podnikáním. Společnost RobecoSAM každoročně vyhlašuje nejlepší společnosti z 24 průmyslových oborů podle globálního klasifikačního systému odvětví (GICS). Podrobnější informace o indexech DJSI najdete na oficiální webové stránce na adrese www.sustainability-index.com.

O společnosti Roche

Společnost Roche sídlí ve švýcarské Basileji a je jedním z předních koncernů farmaceutického a diagnostického průmyslu se zaměřením na výzkum. Je světovou jedničkou v oblasti biotechnologií a vyvíjí klinicky úzce specializovaná léčiva určená k léčbě onkologických onemocnění, dále antivirotika, protizánětlivé léky, léky určené pro choroby metabolismu a centrální nervové soustavy. Společnost Roche je také celosvětově nejvýznamnějším dodavatelem testů in vitro diagnostiky a testů nádorových onemocnění založených na tkáňové diagnostice. Dále nese významné zásluhy na průkopnických objevech v léčbě diabetu.  Strategickým cílem personalizovaných léčebných postupů společnosti Roche je vývoj léků a diagnostických metod, které přispívají k podstatnému zlepšení zdraví a kvality života pacientů a zvyšují jejich šanci na přežití. V roce 2012 měla společnost Roche více než 82 000 zaměstnanců na celém světě a do výzkumu a vývoje investovala přes 8 miliard švýcarských franků.  Koncern dosáhl obratu ve výši 45,5 miliard švýcarských franků. Skupina Roche je výhradním vlastníkem americké společnosti Genentech. V japonské společnosti Chugai Pharmaceutical vlastní společnost Roche majoritní podíl. Další informace naleznete na adrese: www.roche.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…