Správa železniční dopravní cesty: Unikátní interaktivní akce cílí na žáky a širokou veřejnost

26.04.2019 16:05

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) je 26. a 27. dubna společně se Sdružením železničních nákladních dopravců ŽESNAD.CZ a Vyšší odbornou školou a střední školou technickou (VOŠ a SŠT) v České Třebové pořadatelem interaktivní akce, která má za cíl seznámit žáky, studenty i širokou veřejnost s podobou české železnice v 21. století.

Správa železniční dopravní cesty: Unikátní interaktivní akce cílí na žáky a širokou veřejnost
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Unikátní akce nazvaná Budoucnost je na železnici proběhne na nádraží v České Třebové a v prostorách tamní VOŠ a SŠT. „Zájemcům představíme život na železnici z druhé strany, ne pouze ze sedadla cestujícího. Nabízí nepřeberné možnosti uplatnění a cílem je ukázat právě možnosti a krásu moderní železnice tak, jak ji běžní cestující nemohou poznat,“ říká ředitel odboru personálního SŽDC Pavel Koucký.

První den akce je určen místním žákům a studentům, jako druhý den byla vybrána sobota, kdy si přijdou na své zájemci z řad široké veřejnosti. K vidění budou nejen vozidla SŽDC, ale také dopravců LokoTrain, ČD Cargo, Metrans Rail a GJW Praha s prohlídkou kabin strojvedoucích a komentářem. Návštěvníci budou mít také jedinečnou možnost nahlédnout do řídicího stavědla výpravčích.

Samozřejmostí budou profesní stánky dopravců a prezentace možností uplatnění se na železnici. Představí se i hasičská technika SŽDC. V prostorách místní střední technické školy si pak každý bude moci vyzkoušet jízdu na simulátoru lokomotivy, prohlédnout si výstavu modelové železnice a postavit vlakovou cestu v dopravním sále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…