Státní veterinární správa: Výroční zpráva za rok 2017

02.06.2018 14:20

Rok 2017 byl pro Státní veterinární správu jedním z nejnáročnějších v historii. Veterinární dozor totiž během několika měsíců prověřily dvě velmi závažné nákazy.

Státní veterinární správa: Výroční zpráva za rok 2017
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Na začátku roku se po deseti letech do ČR vrátila vysoce patogenní ptačí chřipka. V závěru června byl na území našeho státu poprvé v historii potvrzen africký mor prasat u uhynulého divočáka. Úřední veterinární lékaři museli v průběhu roku řešit i několik mezinárodních kauz v oblasti potravin živočišného původu, například aféry se salmonelami v brazilském mase či s nepovoleným pesticidem fipronilem v drůbežích produktech.

V průběhu roku vrcholily také přípravy nejrozsáhlejší novely veterinárního zákona v posledních letech, která začala platit v listopadu 2017. Navzdory výše uvedenému nedošlo k výraznému omezení dozorové činnosti. O tom svědčí mimo jiné celková výše vybraných pokut za zjištěná porušení zákona, která vzrostla meziročně o jeden milion korun na rekordních 29,5 milionu Korun.

Publikace přináší detailní pohled na působnost a činnost Státní veterinární správy v roce 2017. Součástí publikace jsou také výsledky odborných činností úřadu za rok 2017.

Celý text výroční zprávy najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…