Středočeský kraj: Domov U Anežky v Luštěnicích se dočká rozšíření

19.02.2023 20:15 | Tisková zpráva

Krajská rada schválila zadání veřejné zakázky na přístavbu Domova U Anežky v Luštěnicích. Má dojít k rozšíření domova o jedno patro s 18 novými lůžky pro klienty.

Středočeský kraj: Domov U Anežky v Luštěnicích se dočká rozšíření
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Předpokládaná cena za stavební práce je téměř 120 milionů korun. S dokončením a uvedením do provozu kraj počítá v průběhu roku 2024. Předmětem veřejné zakázky je provedení samotné stavby. Co přesně má kraj v plánu vybudovat a jaké budou celkové náklady, upřesňuje radní pro oblast investic, majetku a veřejných zakázek Libor Lesák (ODS):

„Předmětem veřejné zakázky je přístavba jídelny s kuchyní a společenských prostor, včetně sanace vlhkosti původní budovy a rozšíření domova o jedno patro s 18 novými lůžky pro klienty. Náklady na celou stavby předpokládáme ve výši téměř 120 miliónů korun, Z prostředků Středočeského kraje pak půjde 95 milionů, zbylých zhruba 24,5 milionu korun bude spolufinancovat Ministerstvo práce a sociálních věcí.“

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20109 lidí

Domov U Anežky je příspěvkovou organizací Středočeského kraje a zajišťuje sociální služby ve dvou střediscích. V Luštěnicích je tzv. domov se zvláštním režimem, kde poskytují potřebnou péči lidem, kteří v důsledku psychického onemocnění potřebují pravidelnou pomoc druhé osoby a nemohou již nadále zůstat ve své domácnosti. Druhým zařízením je Domov seniorů v Benátkách nad Jizerou. Kapacita obou středisek Domova U Anežky je 129 uživatelů, přičemž Domov se zvláštním režimem v Luštěnicích v současnosti pečuje o 64 klientů.

Kromě plánovaného rozšíření luštěnického domova se zvláštním režimem, kraj navyšuje kapacitu i v dalších zařízeních sociálních služeb. V současnosti probíhá rekonstrukce Domova v Mladé Boleslavi, kde dojde k navýšení kapacity o 18 lůžek, a připravuje se též přístavba nového pavilonu domova seniorů v Jenštejně, čímž kraj navýší kapacitu domova o dalších 26 lůžek. V tuto chvíli se připravuje projektové řešení celé přístavby.

Středočeský kraj má ve své Síti sociálních služeb aktuálně 65 domovů pro seniory, s domovy se zvláštním režimem jde o 95 služeb, ve kterých je asi 6 tisíc lůžek, z toho 4 274 lůžek pro seniory a 1871 lůžek se zvláštním režimem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…