TPCA: Kmochův Kolín startuje v galerii Pod širým nebem

07.06.2014 9:44

Město Kolín spolu s automobilkou TPCA Toyota Peugeot Citroën zvou všechny přátele hudby na 51. Kmochův Kolín, který se koná od pátku 13. do neděle 15. června. Neformálně ho zahájí už ve čtvrtek 12. června procházka městem se starostou Vítem Rakušanem zakončená programem v galerii Pod širým nebem.

TPCA: Kmochův Kolín startuje v galerii Pod širým nebem
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Od roku 2004, kdy byl v průmyslové zóně Ovčáry postaven závod na výrobu malých vozů značek Toyota, Peugeot a Citroën, pomáhá automobilka regionu v různých oblastech. Mezi ty prioritní patří bezpečnost v dopravě, životní prostředí, občanské soužití, ale třeba také sport a kultura. Nebojí se podpořit malé, začínající projekty ani ty největší s jistou tradicí. Mezi ty patří také festival dechové hudby Kmochův Kolín. Pořádání nejvýznamnější přehlídky dechové hudby na světě automobilka podporuje již desátým rokem a celkem na něj věnovala přes milion korun.

„TPCA našla v našem kraji svůj domov, tak je přirozené, že se podílí na jeho rozvoji a snaží se o co nejharmoničtější soužití s jeho obyvateli. Kmochův Kolín patří k největším kulturně-společenským událostem, má již slušnou tradici 51 let a je důležitý nejen pro Kolíňáky. Je příležitostí k setkání se s přáteli, obchodními partnery, kolegy, a to neformálně, u dobré hudby a zábavy. Navíc dává šanci místním podnikatelům pro prezentaci, zapojuje různé zájmové spolky i běžné občany, pokud mají zájem. To je filozofie, se kterou se automobilka ztotožňuje a na základě které vybírá projekty k podpoře,“ vysvětluje Aleš Höfner, ředitel vnějších vztahů TPCA.

Již několik let bývá zvykem projít se v podvečer festivalu městem s panem starostou, zastavit se na několika zajímavých místech a vyslechnout si jeho poutavé vyprávění. Příští příležitost budete mít ve čtvrtek 12. června. Procházka tentokrát povede nečekanou trasou, a nebude to pro příchozí jediné překvapení.

Průvod končí v galerii Pod širým nebem v parku nad Ztracenou uličkou, jež byla otevřena loni v rámci uměleckého festivalu TPCArt a podpořena automobilkou částkou 200 000 Kč. Zde zahraje veselé hudební duo akordeon-klarinet HUSO. To budou ostatně návštěvníci festivalu potkávat po celou dobu trvání Kmochova Kolína. Na účastníky průvodu bude čekat občerstvení a příjemné povídání ať už se známými nebo neznámými tvářemi a domů půjdou zaručeně s dobrou náladou.

„Práce starosty města zahrnuje opravdu obrovské množství činností od rutinní úředničiny přes nepříjemná rozhodnutí až po milé společenské povinnosti a potkávání se se zajímavými lidmi, občany našeho města. Osobně mám tyto procházky a podobná setkávání velmi rád, je vždy opravdu příjemná a přátelská atmosféra. Rád uvidím všechny, koho zajímá Kolín a jeho historie a nejrůznější zákoutí. Těším se nejen na čtvrteční podvečer, ale na celý Kmochův Kolín,“ zve Vít Rakušan, starosta města Kolín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…