ÚOHS: Podpora na výstavbu multifunkční haly v Brně schválena Evropskou komisí

16.07.2023 7:44 | Tisková zpráva

Evropská komise svým rozhodnutím schválila dne 13.7. 2023 podporu ve výši 204 milionů EUR na výstavbu multifunkční haly v Brně. Multifunkční hala bude sloužit pro kulturní, sportovní, veletržní a kongresové akce.

ÚOHS: Podpora na výstavbu multifunkční haly v Brně schválena Evropskou komisí
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Provozovatelem multifunkční haly Brno bude městská společnost ARENA BRNO a. s., ta bude zodpovědná za výstavbu areálu, která má být dokončena do konce roku 2025, a za provoz haly.  Podpora spočívá ve formě počátečních kapitálových injekcí města Brna, přímých grantů od Jihomoravského kraje a Národní sportovní agentury; roční kapitálové injekce města Brna a zvýhodněné půjčky.

Komise posuzovala toto opatření veřejné podpory podle čl. 107 odst. 3 písm. c) Smlouvy o fungování Evropské unie, který členským státům umožňuje za určitých podmínek podporovat rozvoj určitých hospodářských činností. Komise ve svém rozhodnutí uvedla , že podpora je nezbytná a vhodná k posílení sportovních a kulturních hospodářských činností přispívajících k hospodářskému rozvoji Jihomoravského kraje. Komise dále vyhodnotila, že podpora bude přiměřená, neboť bude omezena na nezbytné minimum a bude mít omezený dopad na hospodářskou soutěž a obchod mezi členskými státy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

10:01 MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

Pražští radní odsouhlasili záměr veřejné zakázky na výběr zhotovitele, který dokončí rekonstrukci Šl…