ÚOHS: Úřad povolil převzetí maloobchodních řetězců

12.07.2023 19:44 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušených řízeních dvě spojení soutěžitelů. V obou případech Úřad konstatoval, že spojení nebude znamenat podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí již nabyla právní moci.

ÚOHS: Úřad povolil převzetí maloobchodních řetězců
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Povoleno bylo spojení soutěžitelů Gebr. Heinemann SE & Co. KG a TRAVEL FREE, s.r.o. (dále jen HG a TF), v jehož důsledku získá společnost HG výlučnou kontrolu nad společností TF.  Společnost GH provozuje či zásobuje maloobchodní prodejny v příhraničních oblastech, na letištích a v námořních přístavech – tzv. „duty-free“ a „travel value“ obchody. Společnost TF provozuje maloobchodní prodejny působící v místech cestovního ruchu v příhraničních oblastech na celé česko-německé a česko-rakouské hranici či poskytuje za tímto účelem franšízy. Doposud byla společně kontrolována soutěžiteli UNIMEX GROUP, a.s., a GH.

ÚOHS dále povolil spojení, v jehož důsledku může soutěžitel FLOSMAN s.r.o. získat výlučnou kontrolu nad společností PRAMEN CZ a.s. (dále jen FLOSMAN a PRAMEN). Společnost FLOSMAN náležející do maďarské skupiny Oriens je činná na území České republiky především v oblasti velkoobchodního a maloobchodního prodeje zboží denní potřeby, jako jsou potraviny, drogerie, výrobky osobní hygieny, zboží pro domácnost nebo punčochové zboží. PRAMEN působí na území České republiky především v oblasti maloobchodního prodeje zboží denní potřeby, a to prostřednictvím přibližně čtyř desítek malých a středně velkých prodejen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…